Re: Ukončení prac.poměru na RD
Váš zaměstnavatel určitě ví, že by Vám měl dát výpověď z organizačních důvodů s odstupným. Výše odstupného je podle doby trvání p.p., takže u vás by to byl trojnásobek. Doporučuji vyčkat a nechat to na zaměstnavateli. Sama, jak vidíte všechny Vámi jmenované akce jsou pro Vás nevýhodné.
Zaměstnavatel chce se mnou ukončit prac.poměr dohodou, ale já mám obavy z toho, když mně rodičovská skončí a půjdu na úřad práce, že dostanu minimum dávek v nezaměstnanosti. Ale to by asi bylo i kdybych dostala výpověď z důvodu likvidace během mé RD, že?
Ano, podpora bude stejná, když půjdete na ÚP z RD u zaměstnavatele jako když nastoupíte po skončení péče o dítě do čtyř let věku bez zaměstnavatele. Obojí berou jako náhradní dobu.
Spíš bych na vašem místě váhala tehdy, kdybyste měli v úmyslu pořídit si v nejbližší době druhé dítě. Pokud budete na druhou PPM nastupovat v době, kdy ještě budete mít zaměstnavatele, budete mít na ni nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.