Re: Stravenky dań. uznatelnost
oprava §24 se odvolává na §6 odst. 7 pís. a a ten se odvolává na zákoník práce §1096 odst. 3 takže při výpočtu danových nákladů na stravenku se vychází ze stravného pro státní sféru. A použiji tu nejvyšší možnou sazbu pro 5-12 hod takže pro rok 2017 částku 86Kč. Jeto tak prosím????????
70 % z částky 86 Kč, ano.
A co týče DPH, tak jsme si nejdřív uplatňovali DPH jen z části 55% provize. Teď už neuplatňuje žádné. Na školení o DPH nás školící upozorňovala, že dle jejího názoru si DPH uplatňujeme neoprávněně a není zde vůbec nárok na opočet DPH.
Ale když se pak ptala, tak asi ze 100 účastníků si tam čtvrtina uplatňovala celé DPH, čtvrtina žádné a polovina jen z těch 55 %.
Děkuji moc za odpověď, také asi tedy asi raději přestanu uplatňovat DPH jedná se jenom o pár korun více méně. A můžu se zeptat ještě rozlišujete časově provizi dle zůstatku na účtu 213??? Já jsem o tom nikdy neslyšela četla jsem to až nedávno v jednom článku. Moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.