Re: Rozúčtování mzdy na zakázky ručně
Jsme stav.firma a na zakázky dáváme jen ty mzdy,které zaměstnanci na určitých zakázkách odpracovali(u vás bych dala 13600+sv.odpracovaný 800).Vše ostatní(dovolená 800+svátek neodpracovaný 800+přípl.za odpr.svátek+pojištění)nám jde do režie.
Ano, tak to dělám i já (tj. 13.600 + sv. odpracovaný 800) dávám na zakázky, ostatní tj. dovolená 800, neodpracovaný svátek 800 dávám do režie. Jen jsem si myslela, že je potřeba právě i ten příplatek za odpracovaný svátek nutně dát i na zakázku, na které v ten svátek dělali.
Účtování na zakázky je čistě interní záležitost, neřeší to žádný předpis. Jde o to, k čemu a komu má sloužit informace o nákladech zakázek.
Řešil jsem to například u neziskovky, která měla několik dotačních programů. Kontroly požadovaly skutečně podrobný propočet a doložení všech mzdových výdajů, na jaký projekt byly noční příplatky, na který SoNe, ... Náhrady za svátky a dovolené jsem řešil klíčováním podle poměru hodin na tu kterou zakázku. Ta pracnost mi ty dotace hodně znechutila, ale všechno prošlo.
Jak mám ale postupovat, když potřebuji mít na zakázku jak odpracovaný st. svátek tak i ten % příplatek za odpr. st. svátek? Mám tedy vycházet z 16.800 a dělit to 168 hod (136 hod prac. dny + 8 neodpr. st. svátek + 8 odprac. st. svátek + 8 počet skutečně fzicky odprac. hodin v den st. svátku)?
>>>>>Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnavatel se nyní
>>>>>rozhodl, že budeme rozúčtovávat mzdy na zakázky. Můj
>>>>>mzdový
>>>>>program mi to neumožňuje, musím tedy ručně.
>>>>>Nevím si však radu se státními svátky, které
>>>>>zaměstnanec fyzicky odpracoval (tedy s příplatkem).
>>>>>
>>>>>Děkuji za radu.
>Jak mám ale postupovat, když potřebuji mít na zakázku
>jak odpracovaný st. svátek tak i ten % příplatek za
>odpr. st. svátek? Mám tedy vycházet z 16.800 a dělit to
>168 hod (136 hod prac. dny + 8 neodpr. st. svátek + 8
>odprac. st. svátek + 8 počet skutečně fzicky odprac.
>hodin v den st. svátku)?
Zpracujte k tomu interní předpis a nechejte ho schválit.
Pokud zaměstnanec dělá celý měsíc jen na jedné zakázce tak vše na tu zakázku. Pokud dělá na více zakázkách, tak mzdu a náhrady poměrem podle hodin, příplatky na konkrétní zakázku. Tak to dělám já, ale je to pracné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.