Re: Pracovní úraz při DPP
Přesně tohle jsem si uvědomila, když jsem dopsala a odeslala (dělat víc činností najednou už nějak nezvládám). Jenže jsem musela vyndat okurky ze zavařovacího hrnce a při tom jsem si v duchu říkala, jak dlouho to asi bude trvat, než mi to zdejší opraváři opraví a jestli to ještě stihnu opravit sama. Nestihla jsem, hlídač byl rychlejší, tak že mi nezbývá než poděkovat za opravu.
Ačkoliv bych raději mluvila o zavařování :) můžu ještě jeden dotaz? Jak poznám, že má nárok na bolestné? To sám od sebe přinese formulář od doktora, že má nárok, nebo ho musím vyzvat já? Pořád nějak nerozumím co všechno mám teď za povinnosti, když jde o dohodu o provedení práce...
Bolestné přiznává ošetřující lékař formou bodů, 1 bod má hodnotu 250 Kč. Pokud Vás zajímá, podle jakých kritérií se body přidělují, podívejte se na NV č. 276/2015 Sb.
U PÚ, k němuž došlo v rámci DPP, která nebyla zahrnuta pro výpočet pojistného na pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za PÚ a nemoci z povolání, máte stejné povinnosti jako u PÚ v rámci PP, s výjimkou náhrady za ztrátu na výdělku po dobu PN a po jejím skončení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.