Názor k dotazu Práce přesčas ve svátek od Jiřka - Re: práce přesčas ve svátek Šmarjá, tak já už...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2005 15:55

Jiřka (neregistrovaný)

Re: práce přesčas ve svátek
    Šmarjá, tak já už nevím, co si z toho mám vybrat. Anonym a Zdx tvrdí, že jestliže by zaměstnanci normálně odpadla směna v důsledku svátku, ale on jde v ten svátek do práce a pracuje 10 hodin, nemá přesčasů 10 hodin, ale jen 2 hodiny.(Např. člověk pracuje od po do pá, v pá je svátek, tedy měl by mít volno, ale on jde do práce a odpracuje 10 hodin).
    Tak jsem sama pro sebe hledala zdůvodnění, proč by tomu tak mělo být, proč ne 10, ale jen 2 hodiny přesčasové.
    A Vy mně zas píšete, že když někdo pracuje nad rámec svých směn (což v tomto případě pracuje), jsou všechny hodiny, odpracované nad rámec jeho směn přesčasové. To by znamenalo, že přesčasem nejsou jen ty 2 hodiny, ale celých 10 hodin, tak jak jsem to tvrdila od začátku. Tak jak to teda je?
    (Zdůrazňuji, že mluvím pouze o určení přesčasových hodin. Samozřejmě vím o tom, že když má zkrácenou dobu, jsou přesčasové hodiny až ty hodiny, které jsou nad stanovenou týdenní dobu a také pochopitelně vím, že má dostat mzdu za všechny odpracované hodiny. Jde mně pouze o určení, co je přesčas a co ne.) Dík.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).