Vlákno názorů k dotazu Jak se mam branit, kdyz se zasilka vrati od Anonymní - Re: Jak se mam branit, kdyz se zasilka...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2005 19:47

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Jak se mam branit, kdyz se zasilka v
    já nevím, nemám s tím zkušenost, ale pokud vím, tak zákazník má právo na (tuším) dva týdny "na rozmyšlenou", během kterých může již zakoupené zboží vrátit nazoátek. Takže a nevyzvednutá zásilka by se mohla považovat za to, že se zákazník rozmyslel a zboží "vrátil", těžko to bude nějak postihnutelné.

• 26. 10. 2005 19:52

chcete rict, ze si muzu kde chci neco objednat, treba za pul milionu, a kdyz si to nevyzvednu, tak mi nemuze nikdo nic udelat? Kdyby zakaznik dal vedet, zavolal, stornuji objednavku, ale ani se neozve. Beru to jako, ze mi nekdo zpusobil skodu svym jednanim. jedna se sice o par desitek korun, ale kdyz je to 10x treba za mesic, tak uz jde treba o 500 Kc a navic, kdyz si nekdo neco objedna, co se moc neprodava, tak zbytecne vyhodite penize za zbozi, ktere vam pak zustane na sklade...

• 26. 10. 2005 20:28

No, taky si zásilku může vyzvednout, a pak vám ji vrátit a požadovat vrácení peněz. Sice mu vrátíte peníze jenom za zboží, nikoli za poštovný, ale zas posílání peněz taky není zadarmo, zvlášť přes poštu, že. A opravdu zásilku objednanou přes net nebo katalog může vrátit bez udání důvodu. Má na to ty tuším dva týdny, ale pokud ho na tuto možnost neupozorníte, doba na vrácení se prodložuje. Nevím, na jak dlouhou, ale je to několik měsíců. Docela si na to stěžují třeba prodejci knih, že si lidi knížku koupí, přečtou (okopírujou, naskenujou...) a vrátí...

• 26. 10. 2005 20:56

to ja vim, jenze kdyz si to vyzvednou a vrati, tak nejsem ztratny temer vubec, snad krome balicich prostredku, ktere si neuctuji. Nevyzvednout zasilku je mnohem horsi, ale pro zakaznika vyhodnejsi, usetri tak temer 100 Kc - napr. 70 Kc postovne, 35 Kc za vraceni penez slozenkou.

Pokud neni 14 denni doba uvedena, prodluzuje se na 3 mesice. Nastesti to u me nehrozi. Navic co se tyce vraceni penez postou, muzu to po zakaznikovi pozadavot - nekde jsem to uz na "pravnikovych webech" cetl - zakaznik musi/muze uhradit pripadne vydaje s vracenim penez. Poste to muzu strhnout s prodejni ceny zbozi. Zalezi na me, jak to resim, ale musim mu to v pripade jeho zajmu prokazat, ze slozenka stala 35 Kc, nebo prevod na ucet 6,90 Kc...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).