Re: jediná účetní - kdy oznámit těhotens
Byla jsem v podobné situaci, s tím rozdílem, že jsem nastoupila do nového zaměstnání a léčila jsem se s neplodností. A ejhle, za několik týdnů jsem byla těhotná. Asi změna pracovního prostředí, celkové zklidnění organizmu, menší stres. Oznámila jsem to ihned, protože jsem předpokládala, že pracovní poměr ukončíme ve zkušební době. Ale domluvili jsme se, zůstala jsem. Také jsem byla ze začátku na nemocenské, ale asi 1 měsíc, pak jsem nastoupila do práce, neměla jsem rizikové těhotenství. Pracovat jsem přestala až 2 týdny před porodem. Všichni mi vycházeli vstříc, a po roce jsem se opět vrátila na zkrácený úvazek.
Myslím si, že v dnešní dobe sehnat kvalitní účetní, na kterou je spolehnutí, je velice těžké. Já bych to na vašem místě oznámila brzo.
Držte se.
Re: jediná účetní - kdy oznámit těhotens
Já bych Vám také radila to oznámit co nejdříve. Ze zákona vysloveně povinnost nemáte, ale je to slušnost.
Také jsem pracovala až do odchodu na mateřskou a ještě před porodem jsem čas od času do práce přišla (např.na kontrolu DPH). Malému je půl roku a já už zase chodím do práce na půl úvazku (dva dny v týdnu)... zaměstnavatel mi vyšel vstříc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.