Re: nevyčerpaná dovolená
Není stanoveno, kolik hodin denně může invalida odpracovat. To záleží na jeho posouzení a na tom, zda závodní lékař sám stanoví nějaké omezení, doporučení. Dovolenou bude čerpat tolika hodinami denně, kolik bude činit aktuální úvazek v den čerpání ŘD.
děkuji a ještě poprosím o radu, lze pokud při ukončení neschopenky donese rovnou papír o tom že pozbyl zdravotní způsobilost, aby hned následující den po ukončení neschopnosti čerpal dovolenou na 8 hodin, které měl v pracovním úvazku na pracovní pozici, kterou už nesmí vykonávat, nebo následující den když si vezme dovolenou, už musí mít změněnou pracovní pozici se zkráceným úvazkem a tím čerpání dovolené bude mít na méně hodin
doufám, že je to srozumitelné děkuji
děkuji to jsem pochopila, ale teď mi šlo o to jestli když mi dá papír, že už tu práci nemůže dělat, která byla s 8 hodinovým úvazkem a bude chtít po nemoci čerpat dovolenou, tak jestli jí může čerpat ještě na původní pozici 8hodin, anebo musí mít už novou pozici na méně hodin s kratším úvazkem, přestože čerpá dovolenou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.