Re: Likvidace prošlých zásob
dekuji, no ja si nejsem jista zda by v tomto pripade, po expiraci, kdy už nejde prodavat dal, bude stačit pouze protokol z firmy naší, ze jsme zlikvidovali ? Zakopeme na zahrade nebo spalime ... :)
Myslíte, že to bude ok ? jedna se o likvidaci v nakupu kolem 60 tis. kč...
opakuji - musíte doložit řádnou likvidaci. pokud vyhodíte do popelnice, spálíte, zakopete, nejen že porušíte mnoho dalších předpisů, za které můžete zvlášť v případě svinstev v podobě potravinových doplňků dostat obrovské pokuty, tak navíc bude mít fú oprávněnou pochybnost, že k likvidaci, navíc v souladu se všemi právními předpisy, opravdu došlo.
u expirace se taky může zkoumat, jestli jste na tom neměli vinu vy - koupě těsně před expirací, nebo ohromného množství apod.
už to potvrdily v pár případech i soudy. ale jde o opravdu výrazně velké objemy zboží, nákupy, které pro ekonomicky smýšlející společnost jsou nesmyslné. nebo krátce před expirací (expirace cca tři roky např., a koupě zboží řádově týdny před...)
tady v tomto případě by spíš zasloužili pokuty o nakládání s odpadem, a ty jsou násobně větší, než případné doměrky.
Dobrý den, dekuji za nárzory, ale ja potřebuji zlikvidovat co nejrychleji a nejlevneji, jsme rodinna firma a mini eshop.Zboží po expiraci určitě není závadné, jedná se o sušené plody a je to ok. Co kdybychom vyprodali za např. za 10% cenu ? mame odběratele....
je to minimální doba použitelnosti,
ted jsem volala na hygienu a ze mám zavolat v pondeli, že mi sdeli, zda u potravinového doplnku lze nebo ne...., ale pan z obchodu rikal, ze by nemel u tohoto druhu zbozi problem s prodejem po datu min. spotreby.., ze to tam tak ma casto u jinych produktu...
necham na pondeli co mi sdeli na hygiene, dekuji moc vsem
je to minimální doba použitelnosti,
ted jsem volala na hygienu a ze mám zavolat v pondeli, že mi sdeli, zda u potravinového doplnku lze nebo ne...., ale pan z obchodu rikal, ze by nemel u tohoto druhu zbozi problem s prodejem po datu min. spotreby.., ze to tam tak ma casto u jinych produktu...
necham na pondeli co mi sdeli na hygiene, dekuji moc vsem
např. po projití doby použitelnosti musí být potravina stažena z tržní sítě a o jejím dalším nakládání (např.likvidaci, přepracování, zkrmení aj.) rozhodnou orgány hygienické služby Ministerstva zdravotnictví nebo u potravin živočišného původu orgány veterinární správy. Po uplynutí data minimální trvanlivosti lze potravinu dále prodávat za podmínky, že je zdravotně nezávadná a v prodejně je odděleně umístěna a označena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.