Re: Evidence osob se zdrav.postižením
Paní Jasná, moc děkuji. Takže vám v evidenci vlastně pořád zůstávají i ti, kteří odešli. To mi zas právě nepřijde v souladu s tou ochranou dat, kdy nemáte mít údaje, jestliže pomine účel, pro které je potřebujete. Kopii v osobním spise ano, ale údaje o zaměstnanci v této evidenci i když už tam nepracuje ? Už z té ochrany dat fakt magořím.
No, ještě to tak ! Já teď řeším tu ochranu dat, tak pro změnu, se snažím všech seznamů a evidencí zbavit. Při kontrolách zatím vždy chtěli kopii z osobního spisu, ne evidence. Nechápu proč nikdy nemůže být jasně dané CO se vlastně po nás chce. Člověk ať se snaží jak chce, nikdy neví jestli to má správně nebo ne. Líp jsou na tom lidi, kteří si s tím hlavu nelámou, nějak udělají, ono to nějak dopadne. Většinou při kontrolách na tom ani nejsou o moc hůř. Jen mají klidnější život. Ale tohle se už asi nenaučím. Furt zkoumám dokola, jestli je to tak nebo má být onak. Ach jo.
Mám to jako paní Jasná. Zatím jsem nepřišla na způsob, jak to jinak dělat. Mileráda se všech těch papírů zbavím, když mně někdo řekne, jak jinak prokázat nárok kontrole, která přijde, až už tam ti zaměstnanci nepracují (a to se netýká jen zdravotně postižených, ale i nároků na zvýhodnění apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.