Re: Změna funkce po PPM
Pro jistotu - ptáte se na nástup do práce po čerpání mateřské dovolené, nebo po čerpání rodičovské dovolené? Viz. § 47 ZP https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262
No tak píšete po PPM. To jste PPM brala 3 roky ? Jinak po skončení rodičovské dovolené vás zaměstnavatel je povinen zařadit v souladu s druhem práce sjednaným v pracovní smlouvě. Tedy ne na "stejnou židli" - za současně platných zákonů.
Děkuji. Omlouvám se, ale je tedy povinen mě zaměstnat na pozici manažérské funkce, kterou jsem vykonávala před porodem? Nebo musím příjmout funkci referentky, kterou mi nabízejí, samozřejmě i za nižší mzdu (mám mzdový výměr).Moc děkuji.
Zaměstnavatel je povinen přidělovat zaměstnanci práci podle pracovní smlouvy. Co je přesně k práci uvedeno v pracovní smlouvě? ZP § 38
No tak jako manažerka byste snad měla vědět, na jaký druh práce máte uzavřenou pracovní smlouvu. Zda tomu pozice referentky odpovídá nebo ne. My zde přece nemůžeme vědět, co máte sjednáno v pracovní smlouvě, takže vám nikdo nemůže odpovědět - ano- ne.