Re: rozdíl řádek 21 vs 26 u DPH
jj patří. Je to stavební práce . Dělám přiznání jak v německu tak v česku akorát v čr daním veškeré příjmy jak z DE tak z ČR Zákon o dvojím zdanění
Já bych si myslela, že když uvedete na doklad své německé daňové id.číslo, do českého přiznání k DPH to nepatří, jen do českého účta a do daně z příjmu.
Je to plnění na stavbě v německu na fakturu udávám svoje něměcké DIČ sem tam veden na jejím úřadě finančním. Jedná se mi o to jestli to mám psát do řádku 21 nebo 26 nebo vubec?
Ok děkuji za odpovědi. Tento příjem si budu psát akorát do své evidence danové a za dan z prijmu 2017 to napíšu do přílohy 3.
mně akorát zaráží, že německé DIČ fakturuje na německé DIČ reverse charge a to uvádíte i do německého přiznání jako reverse charge?
to je možné, ale pak by se nemusel registrovat k DPH v SRN při fakturaci německé osobě reg. k DPH v SRN mohl fakturovat bez DPH a uvádět pouze v českém přiznání asi se registroval kvůli službám pro např. německé občany a tam pak musí odvést v SRN DPH
kdyz mam pod sebou subdodavatele v nemecku musim se u nich registrovat k dph. reverse charge to muze byt k tomu je jeste napsano ze dan odvede zakaznik akorat v nemcine podobne jako u nas.