Re: výpočet dovolené - rodičovská
Doba MD je výkonem práce, tudíž splníte požadovaných "odpracovaných " 60 dní, takže celoroční nárok se bude krátit. Doba rodičovské dovolené není výkonem práce, takže spočítáte všechny pracovní dny + dny svátků, kdy byste jinak, nebýt svátku pracovala a za prvních 100 zameškaných dní se krátí o 1/12 a každých dalších 21 dní o další 1/12 celoroční výměry. Čerpat budete až po skončení překážek, tudíž rodičovské dovolené.
Mateřská mi skončila 2.8., to mi do konce roku vychází na 103 dní.
Což znamená tedy zkrácení o 1/12 za 100 dní... a ty 3 dny se berou v potaz do 21 dní, nebo musím odpracovat plných 21 dní, aby se to krátilo o další 1/12?
Pokud bych tedy počítala dobře, vychází to na 37 dní pro rok 2017 a to je konečná výše dovolené, která mi zůstane k vyčerpání po rodičovské dovolené v roce 2018?
Mně vyšlo zameškaných 107 směn, pokud jste tedy mívala rozvržení pracovní doby pondělí až pátek. Berou se totiž i svátky, které padly na pracovní dny a v kterých jste byla na RD.
Každopádně ať 103 nebo 107, to už je jedno, krácení je o 1/12, tj. o 3,5 dne. K vybrání Vám tedy zbývá 36,5 dní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.