Re: účtování benefitů
Děkuji za reakci, ale vůbec mě toto nepomůže, já jsem také názoru, že by se mělo vydávat dopředu, ale četla jsem i názory opačného směru, každopádně s tím já nic neudělám jsem pouze účetní zaměstnanec, u nás se dělá takto. Prosím již žádné reakce ohledně vydávání stravenek. Moc děkuji
Promiňte, ale nedá mi to.
Poskytování stravenek předem je vázáno na zákon o dani z příjmů a na to, že má jít o příspěvek NA stravné, tzn. vyplacen dopředu, aby mohl být uplatněn jako výdaj vynaložený na dosažení, zajištění a udržení příjmů. Měla byste upozornit nadřízeného na případnou hrozící škodu, aby vám pak nakonec nebyla dána k náhradě (§ 251 ZP).
Nedokážu pochopit jak se někteří lidé v tomto vyžívají, prosím prostě nereagujte když nemůžete poradit. Proč plýtváte mým i Vaším časem na něco takového. Proč lidé dokážou být tak zlí to nepochopím.
Myslím, že by každý pochopil, že s tím nesouhlasím a že jsem na to prostě malý pán.
Myslím, že je snad lepší to udělat podle svého uvážení, než tu poslouchat tohle a stejně Vám nakonec nikdo neporadí to co jste potřebovali.
Koncem bych ještě ráda řekla, že si opravdu moc Vážím lidí, kteří tu opravdu radí je to něco úctyhodného v dnešním uspěchaném světě. A prosím ty, kteří si tu jenom chtějí něco dokazovat nebo co já vím, aby raději lidem co se ptají akorát neubírali poslední zbytky energie které v nich jsou.
Pokud toto je adresováno mě, tak já si nic dokazovat nemusím. O svém času si rozhoduji sama, nejsem zaměstnanec a nikomu nic neubírám. Svoji energii řešte s odborníkem.
Souhlasím s Michaelou S, že je Vaší zákonnou povinností upozornit zaměstnavatele na hrozící škodu, takže řeči o tom, že jste malý pán, jsou kecy. Já bych Vás za nesplnění této preventivní povinnosti propustila, je to povinnost jako každá jiná. Nic víc, nic míň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.