Re: výživné a další exekuce
>Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec má soudem
>nařízené výživné ve výši 2500Kč (máme mu srážet) a dalších
>několik exekucí. Program mi vždy spočítá srážky na to
>přednostní výživné a další nepřednostní pohledávku v
>pořadí stejnou částku, ale těch 2500Kč to nikdy
>nedosáhne... Je to tak správně?? Děkuji za reakce, Jitka.
Moc nerozumím větě "spočítá srážky na to
>přednostní výživné a další nepřednostní pohledávku v
>pořadí stejnou částku, ". Napište sem pořadí jednotlivých exekucí včetně té exekuce na výživné. Připomínám, že pořadí se řídí datem doručení prvnímu zaměstnavateli. Pokud je více exepříkazů doručených ve stejný den, mají stejné pořadí. A také napište jeho čistou mzdu (bez případného bonusu na dítě) a počet vyživovaných osob. Mezi vyživované osoby nepatří to dítě, pro které mu máte srážet výživné.
Takže 1. pořadí nepřednostní RWE, 2. pořadí O2, 3. pořadí výživné? Pokud nemá jiné děti, které má vyživovat (třebaže by s ním nežili), pak bude výpočet tento:
12255 - 6154,67 = 6100,33.. Nejbližší nejnižší číslo dělitelné třemi je 6099. Toto děleno třemi je 2033. To je jedna třetina, ta první. Tato půjde na RWE, po uhrazení nastoupí na její místo O2. Pro výživné se ale sráží i z druhé třetiny. Takže pro výživné se srazí 2033. Třetí třetina se přičte k nezabavitelné částce a zůstává zaměstnanci. Měl by zbytek výživného matce nebo zletilému dítěti doplatit, aby mu nenarůstal dluh.
Má ještě 3 další nepřednostní exekuce,ale ty už jsem Vám nevypisovala, přednostní je jen to výživné a přišlo jako poslední... Ale podle výpočtu, který mi tu píšete, to srážíme správně...
Ještě si jen upřesním, v evidenci u toho zaměstnance máme tedy mít vyživované osoby 0, ano??
Má ještě 3 další nepřednostní exekuce,ale ty už jsem Vám nevypisovala, přednostní je jen to výživné a přišlo jako poslední... Ale podle výpočtu, který mi tu píšete, to srážíme správně...
Ještě si jen upřesním, v evidenci u toho zaměstnance máme tedy mít vyživované osoby 0, ano??
No jak jsem psala - pokud nemá doložené další děti, které by byl povinen vyživovat, bez ohledu na to, zda s ním žijí nebo ne, tak nemá žádné vyživované osoby, tj. 0 vyživovaných osob. Má nezabavitelnou částku pouze na povinného, tj. na sebe. Ale neznám Váš program, nevím, co, jak a kam zadáváte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.