Re: Kontrola VZP v jiném městě
Mně by se také nelíbilo zasílání dokladů e-mailem, většinou nás kontrolují jednou za 2-3 roky a není to málo skenování (nebo stahování přehledů z programu). Také nevím, jak by kontrolovali např. pracovní smlouvy a dohody, přece je nebudou skenovat a posílat všechny. Je pro nás mnohem jednodušší dojet do místa kontroly a za hodinu je vše hotové. Je možné, že tazatelce určili místo kontroly jinde proto, že je jejich pobočka přetížená.
Je smutné, že většině přijde v pořádku posílat celkem citlivá data mailem. Pokud mají přetížené lidi na jedné pobočce a na druhé nevyužité, tak je nejspíše někde chyba. Proto my máme za úředníky dojíždět? Zajímalo mě, jestli je to běžné, protože jsem se s tím prozatím nesetkala a od nikoho o tom neslyšela.
Nevím jak to chodí u kontrol větších firem, my máme všude do 25 zaměstnanců (dříve to byly malé organizace). Třeba mají pracovníci co dělají kontroly z dřívějška zažité, že firmy do 25 zaměstnanců zvou k sobě, vždy se dříve jezdilo k "velkým organizacím", tj. nad 25 zaměstnanců.
Jinak k tomu skenování - právě u pár zaměstnanců mi teprve přijde zbytečné vše skenovat, přehledů je úplně stejně jako když jich je 20. A smlouvy, mzdové listy apod. se mi také nechce skenovat kvůli ochraně os. údajů. Po nás ale zatím nikdo posílat podklady ke kontrole e-mailem nechtěl, vždy jezdíme na pobočku.
Asi je to v poslední době běžné - jsme v Olomouci, potvrzení o bezdlužnosti nám vydával Zlín a kontrola byla v Prostějově. :-) Poslala jsem tam doklady balíkem, cena za balík byla vyšší, než prominuté penále (zaměstnanec nenahlásil změnu ZP) ... ale holt šlo o princip - nařízení šéfa požádat o prominutí. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.