Re: Pronájem kanceláře 1 Kč - úpravy
Zatím nad tím přemýšlíme a řešíme, zda vůbec lze.
Navíc by šlo tento rok do částky 40 tisíc a příští rok dalších 40 tisíc, tak by se ani odepisovat nemuselo, myslím.
Otázka však je, zda by případně FÚ nebral částku 40 tisíc/12 měsíců = cca 3300 Kč měsíčně dostačující jako možný "nájem", kdybychom to takhle udělali (myšleno, kdyby byl byt ok a nepotřeboval opravit, jestli by s tím takhle nedělali problém). Můj známý by v podstatě takhle ročně zdaňoval příjmy z pronájmu v částce 12 Kč?
Re: Pronájem kanceláře 1 Kč - úpravy
To, co řešíte, by mohl být problém jenom u pronajímatele - že krátí příjmy. určitě Vám nebude FÚ "vnucovat" dodatečné náklady, abyste měli nižší zisk.
A pozor - technické zhodnocení se neřídí jenom částkou, ale i "dobou použitelnosti".
Konzultovala jsem podobný případ - nájemce opravdu jen opravoval, nic nepřestavoval, ale bylo to za moc peněz. Daňař říkal, že pokud je v nájemní smlouvě uvedeno, že budou opravy prostoru na náklady nájemce a bude to kompenzováno po určitou dobu sníženým nájmem, tak není problém. Řešila jsem to z pohledu nájemce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.