Vlákno názorů k dotazu Koupě nemovitosti v částečné exekuci od Kara - Re: Koupě nemovitosti v částečné exekuci Já bych to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2017 12:38

Kara

Re: Koupě nemovitosti v částečné exekuci
    Já bych to viděla takto: ono to nemusí být zablokované jedním exekutorem, může jich být více, třeba několik na každou z těch 4 devítin. Musíte zjistit, který exekutor to vždy zablokoval jako první. To zjistíte buď u vlastníků nebo z výpisu, který Vám vyjedou na KN (za poplatek). A pak oslovíte toho exekutora, který je první na řadě u každé z těch 4/9, s tím, že byste se chtěl zúčastnit dražby a aby to dražení brzy vyvolal. Pak se zúčastníte té dražby. Když vydražíte a zaplatíte, tak exekutor tím uhradí svoji pohledávku a co zbude, o to se budou dělit ostatní exekutoři. Může to trvat docela dlouho. Anebo, pokud by se Vám vyplatilo za ty dlužníky dluhy exekutorům zaplatit, tak dostanou požadované peníze a ty ideální devítiny uvolní a až z katastru zmizí zápisy, koupíte je od vlastníků. To záleží na výši dluhů a taky na tom, aby se nestalo, že dluhy zaplatíte a skočí na to další exekutor pro další dluh.
    Od vlastníků, kteří své podíly nemají obstavené, je můžete koupit hned, ti si s nimi mohou dělat, co chtějí.
    Snad k tomu ještě někdo napíše.

• 21. 10. 2017 12:46

Zdeněk2 (neregistrovaný)

Děkuji. Jen upřesňuji, že v téže exekuci je současně i dům stejných vlastníků, který stojí cca 300 m od té zahrady, o kterou mám zájem. Takže já se případné dražby asi nezúčastním, neboť nechci současně kupovat i část domu.

• 21. 10. 2017 13:41

katka2 (neregistrovaný)

Musíte exekutorům vysvětlit, že chcete jen zahradu a ne dům. Oni udělají dražbu jen na zahradu (jde to, mám vyzkoušeno). Platit dluhy za dlužníky fakt ne, jeden zaplatíte a hned naskočí další...
    I tak je to na dlouho, mě to s jedním dlužníkem trvalo půl roku.

• 21. 10. 2017 15:20

Zdeněk2 (neregistrovaný)

Děkuji. Zkusím to domluvit s exekutorem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).