Re: ukončení PP
Tak nevidím žádný důvod, proč by měla mít nárok na odstupné, když chce ukončit pracovní poměr ona. Žádost o skončení PP dohodou může dát kdykoliv k jakémukoliv datu, zaměstnavatel ovšem není povinen vyhovět. Pokud by nesouhlasil, musí dát výpověď a následnou výpovědní dobu odpracovat.
Takže chcete mi říct, že je normální, aby kvůli tomu, že se zaměstnankyně přestěhuje , dělal zaměstnavatel organizační změnu , aby mohl vyplatit odstupné ? Já se domnívá, že pokud by šlo o váš bod 1) tak k tomu je možnost vyplatit jakkoliv vysokou odměnu, nikoliv odstupné. Jestliže by kvůli zaměstnankyni dělal organizační změnu, aby jí mohl vyplatit odstupné, tak to dle mne není slušný zaměstnavatel, ale snaha obejít zákon, protože z odstupného se neplatí soc. a zdrav. .
K bodu 2 - ano může, tedy opět nic nebrání vyplacení odměny
k bodu 3 - dle údajů v dotazu není NIC co by avizovalo , že zaměstnavatel plánoval reorganizaci nebo optimalizaci počtu zaměstnanců. Vše se točilo jen kolem toho, že se pracovnice odstěhovala , čili problém na její straně nikoliv na straně zaměstnavatele.
Takže k té "chytré" prognoze bych tedy jen doplnila, že jsem ji učinila na základě údajů obsažených v dotazu.
i nebo
>>>optimalizaci počtu zaměstnanců. Vše se točilo jen
>>>kolem toho,
>>>že se pracovnice odstěhovala , čili problém na její
>>>straně nikoliv na straně zaměstnavatele.
>>>Takže k té "chytré" prognoze bych tedy jen doplnila,
>>>že jsem ji učinila na základě údajů obsažených v
>>>dotazu.
>>
>>pište si, co chcete, hlavně nepředjímejte,co by mohl
>>nebo co udělá zaměstnavatel.Nechte to na něm.
>Tazatelka chtěla vědět, jaké jsou možnosti. Čili co by
>mohl udělat zaměstnavatel. Tak jaképak předjímání?
a už jsme zase tam, kdeminule.
Nevidím jediný důvod k vyplácení odstupného a k tomu, aby pracovní poměr končil zaměstnavatel.
když nevidí jediný důvod zaměstnavatele, tak ať nepředjímá, jestli může či nemůže mít důvod k ukončení PP. tečka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.