Re: Zákonné pojištění za zaměstnance
Nesouhlasím s předchozí odpovědí.
Nevidím žádný důvodu pro to se "spojovat" s pojišťovnou
Navýšení pojištění je dané ve Vyhlášce č. 125/1993 Sb., s tím pojišťovna těžko co udělá a nemá ani možnost navýšení prominout či s tím cokoliv dělat.
Vyhláška ministerstva financí, kterou se stanoví podmínky a sazby zákonného pojištění odpovědnosti organizace za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání
§ 12 Pojistné
(9) Nebylo-li pojistné zaplaceno řádně a včas, zvyšuje se o 10 % dlužné částky za každý započatý měsíc.
.....
Spíš se zeptám jinak - jak dlouho jste byla v zapomnění? Není již nějaké období promlčeno?
.....
>>>>>>Dobrý den, přešla jsem na program Pohoda a nějak jsem
>>>>>>zapomněla hradit zákonné pojištění. Jak mám
>>>>>>postupovat?
>>>>>>Uhradím dlužné pojistné + 10% za každý započatý měsíc
>>>>>>a nebo mám nejdříve napsat na pojišťovnu? Děkuji za
>>>>>>info Ester
>Já osobně jsem s nikým od pojišťovny ještě nemluvila,
>dnes jsem zjistila, vyjela si kolik mám uhradit + 10%
>za každý započatý měsíc. Tohle uhradím a mám něco psát
>na pojišťovnu?
PS. Stalo se mi něco podobného letos na jaře. Zapomenuté pojištění bylo i s navýšením o 10% zaplaceno s tříměsíčním zpožděním. Nikam na pojišťovnu jsem nic nepsala, nikam jsem nevolala. Jen jsem informovala klienta, že jsem udělala chybu / neuvedla jsem zákonné pojištění v příkazu k úhradě k mzdám za 03/2047 / a že mu navýšení zaplatím. Nic ale po mně nechtěl (prostě někteří klienti jsou hodní). V účetnictví do dokladu s předpisem navýšení pojištění jsem uvedla informace, proč k navýšení došlo (zpoždění s platbou) a nic dalšího již neřešíme.
Vzhledem k tomu, že už je to téměř rok, opravdu nepovím. Přebírali jsem firmu a zjistili jsme to až při hlášení pracovního úrazu. V dopise od pojišťovny stálo, že není uhrazený 4Q2015. Kontaktovala jsem pojišťovnu a ta mi sdělila výše uvedené. Pak jsem ale kontrolou jistila, že upomínaný závazek byl hrazen společně s 1Q2016. Paní jsem znovu telefonovala, jak se věcí mají, ona s tím byla v pohodě. Nic se nezvyšovalo, nic navíc se neplatilo a nikdo se neozval...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.