Re: Co všechno Vám klienti zatajují?
Ta otázka mě rozesmála :-))) O tom by se daly psát romány. Já klientům říkám, že mě musejí informovat o všem, že účetní o nich ví víc, než vlastní manželka :-))) Ale přesto se u některých dostávám k dokladům jako k tajným lustračním spisům. Doporučuji mít ve smlouvě, že jako účetní ručíte za správné zaúčtování předložených dokladů, dodržení termínů pro různá přiznání a jen takové podobné věci, které si člověk ohlídá - nepřebírat odpovědnost v případě nedostatečné spolupráce. Takovému člověku, o jakém píšete, bych rozhodně sama iniciativně neradila, aby leasingovou smlouvu zatajil. J.F.
Velký TP jsem viděla - to jsem napsala. Teď jenom u sebe námám velký TP tohoto klienta, abych si zkontrolovala, zda jsem se nepřehlídla kdo je majitelem auta.
Mám ale před sebou jiný velký TP, auto je taky na leasing, a při tom v TP není o leasingu žádná zmínka. Jde o starší auto, které bylo pořízeno na leasing, a je uveden jen předchozí majitel a nynější majitel.
Je v tom hrozný nepořádek, před asi tak 6 lety se leasingy přestaly do TP zapisovat a před asi tak 2 lety zase začaly. Výsledkem toho je, že u části aut se to nedá poznat /a nepozná to ani FÚ, protože to prostě není v databázi odborů dopravy/. V současnosti můžete prověřit, jestli je auto na leasing, na http://www.cardetect.cz/servis/vin.py .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.