Vlákno názorů k dotazu Rekonstrukce bytu - souhlas vlastníků od Anonymní - Re: Rekonstrukce bytu - souhlas vlastník Byli jsme ve...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2005 12:28

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Rekonstrukce bytu - souhlas vlastník
    Byli jsme ve stejné situaci jako vy. Bylo mi na různých místech vysvětleno následující. Jestliže budem dělat úpravy v bytě na základě stavebního povolení musíme mít souhlas ostatních vlastníků, jestliže budeme dělat úpravy v bytě na základě stavebního oznámení, stačí vyjádření výboru společenství vlastníků. Můžu Vás ubezpečit že jsme úpravy v bytě (vyzdění jádra, výměna oken, položení dlažby) dělali na "oznámení o stavebních úpravách". I tak bylo papírováního víc než dost.
    P.s. O zbourání 50 cm příčky, která jistě není nosná, bych se prostě nijak nezmiňovala.

• 8. 11. 2005 14:07

graver (neregistrovaný)

Nikoliv. Pokud jde o společenství vlastníků, tak žádné vyjádření ostatních spoluvlastníků nepotřebujete - nejedná se o zásah do společných prostor ani o změnu spoluvlastnického podílu. U SVJ na rozdíl od družstva spoluvlastníte spol. prostory a zcela vlastníte jednotku. Kdyby bylo zapotřebí stavební povolení, tak tam by se vyhodnotily dotčené osoby a jejich 100% souhlas je zapotřebí. Jenže v tomto případě by ostatní spoluvlastníci dotčenými osobami asi nebyli (zeď není nosná a rekonstruovaná část asi nesousedí přímo s cizím majetkem) a mimo to jsem přesvědčen, že na vámi uvedené úpravy ani stavební povolení nepotřebujete (snad mě někdo opraví).

• 8. 11. 2005 19:06

Jsme společenství vlastníků. Sousedi se rozhodli zasklít balkon. Museli mít stavební povolení a souhlas 75% všech vlastníků. Když byt vlastní manželé, nestačil jeden podpis ale museli dát souhlas oba dva. Jinak si taky myslím že na vyzdění jádra při zachování stejných rozměrů místností stačí ohlášení.

• 9. 11. 2005 8:55

... a jak máte takovouto situaci řešenou ve Stanovách SVJ ? Ty jsou totiž závazné pro všechny vlastníky jednotek v domě...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).