Re: daňové zvýhodnění dítě-voják ve sl.p
Mám SW Pohodu.
Zam-nec měl hrubého - 27378,- (SP-1780,-Kč, ZP-1233,-Kč)
právě chybně uplatněné dvě děti!!!! Mělo být jen jedno. Záloha na daň vypočtená 5505,- Kč, sleva na popl. 2070,-, takže daň 3435,- Kč. Daň. zvýhodnění na 2 děti - 2734,- Kč, takže daň 701,-Kč a potom čistá mzda 23664,- Kč.
Teď se na to ještě dívám a to druhé dítě se mi v tom září stane jakoby na prvním místě, takže sleva na něj bude 1117,- Kč a výsledná daň by byla 2318,- Kč a tím pádem čistá mzda měla být 22047,- Kč. Je to prosím tak? a co ten rozdíl 1617,- Kč to mu mám tedy odečíst v daňovém bonusu mínusem? sakriš, jsem z toho jaksi mimo!!! :( Moc děkuji za Váš čas.
Re: daňové zvýhodnění dítě-voják ve sl.p
>>>Dobrý den,
>>>
>>>moc Vás zdvořile prosím o pomoc.
>>>Včera mi donesl zam-nec potvrzení od svého dítěte, že
>>>je od 1.9. ve služebním poměru vojáka z povolání a v
>>>akademickém roce 2017/2018 je studentem 1. ročníku
>>>prezenčního vojenského studia na Univerzitě obrany.
>>>Má prosím tento zam-nec nárok na zvýhodnění na toto
>>>dítě?
>>>
>>>Děkuji Vám!!!
>>
>>Již není nezabezpečeným dítětem, rodiče nemají nárok
>>na daňové zvýhodnění na dítě.
>Já bych se řídila Sdělením GFŘ a daňové zvýhodnění
>>poskytla.
>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/2016-Sdeleni-GFR-sluzebni-pomer-a-studium.pdf
Paní ivo ale povídání Finanční správy je ke služebnímu poměru podle služebního zákona. Ne ke služebnímu poměru příslušníků bezpečnostích sborů a vojáků z povolání.
Dobře je to viděl při porovnání znění zákona 117/1995 Sb. v současném znění a ve znění k 1.1.2018
Zákon č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře
§ 12 Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání
(1) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje:
a) studium na středních a vysokých školách v České republice,10) s výjimkou
.s.o.u.č.a.s.n.é. .z.n.ě.n.í.
1. studia za trvání služebního poměru,
.z.n.ě.n.í. . od ... 1.1.2018 ...
1. studia za trvání služebního poměru příslušníků bezpečnostních sborů a vojáků z povolání,
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-117/zneni-20180101?porov=20171001
Přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.