Re: Prosím p.Páju - společník+ředitel a
===
Moc Vám pane Pájo děkuji. Osobou blízkou není. Je v tom to, že on má hodně moc staré dovolené a tak mu ji mám "nějak" co nejvýhodněji pro všechny zaplatit. Moc děkuji, že jste mi odpověděl a přeji pěkné odpoledne. Teď ještě musím vymyslet nějakou tu odlišnou činnost, co by mohl dělat.
Z pracovního poměru nemohou dovolenou jen tak smazat, pan řídící jí musí čerpat. Když jí bude čerpat, bude mu proplacená v pracovním poměru...... tak na co DPP? Pokud jí nechce čerpat, což se stává, asi zrovna jemu těžko někdo nařídí, že čerpat musí. Pak by asi bylo dobré mu vysvětlit, že toto řešení je dost nešikovné.
Zažila jsem společnost, kde vedení dovolenou "čerpalo" a při tom pracovalo, ale i to není dobré řešení, málokdy se takové švindly domyslí do důsledku, aby v době "dovolené" nikde ředitel nefiguroval např. na obchodní schůzce atd.
===
Vím, že to není správné, ale vedení to prostě chce. V PP mu dny vykážu jako čerpanou dovolenou, kterou dostane průměrem zaplacenou + navíc ještě ty peníze za ni dám jako odměnu DPP = samozřejmě musím sladit hodiny, aby hodinová odměna byla odpovídající činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.