Re: Nemocenská delší než 14 dní - lístky
Moc Vám paní Jasná děkuji. Takže nemusím to řešit okamžitě? Jak jsem se dočetla, že vše zasílat NEPRODLENĚ, jakmile vznikl nárok na vyplacení peněz od OSSZ? Stačí tedy si v klidu vše od něj vyžádat, nechat podepsat a řešit tedy až v lednu po skončení měsíce prosince, kdy marodil? A jak je to prosím ještě s informací, kterou chtějí uvést do Přílohy, že má exekuci? Musím k tomu všemu ještě kopírovat to rozhodnutí a připsat dle pokynů k vyplnění všechny informace, co k tomu chtějí vědět?
Takže i když nemocenskou ukončí dnes a lístek přinese zítra, je tedy v pořádku, že vše zkompletuji (4. peníze a 5.díl ukončení + přílohu+ kopie Exekučních rozhodnutí) a pošlu třeba příští týden? Marodil od 4.12. Všude uvádějí neprodleně, tak proto mám obavy, abychom něco nezanedbali a nebyl problém. Nemocenskou jsme ještě neřešili.
>>>>>>Dobrý den, prosím o ujištění, co vlastně na OSSZ
>>>>>>posílat...
>>>>>>Náš zaměstnanec nastoupil nemocenskou 4.12. Přinesl
>>>>>>lístek Modrý pruh na prvních 14 dní, ten si necháváme
>>>>>>a
>>>Exekuce - musíte vyplnit a dodat podklady.
>>Takže i když nemocenskou ukončí dnes a lístek přinese
>>zítra, je tedy v pořádku, že vše zkompletuji (4.
>>peníze a 5.díl ukončení + přílohu+ kopie Exekučních
>>rozhodnutí) a pošlu třeba příští týden? Marodil od
>>4.12.
>>Všude uvádějí neprodleně, tak proto mám obavy,
>>abychom
>>něco nezanedbali a nebyl problém. Nemocenskou jsme
>>ještě
>>neřešili.
>Můžete poslat příští týden.
Vždyť má exekuci, musí počkat až udělá výplatu za prosinec, aby mohla uvést v jaké výši byla uplatněna nezabavitelná částka. Zbytečně by to příští týden posílala.
Já zasílám dopisy na OSSZ 2x za měsíc, jednou v půli měsíce a podruhé na začátku následujícího (až všichni přinesou ukončení nebo lístky na peníze k poslednímu dni), když má někdo exekuci, píšu k nemocenské přímo dopis, kde uvedu, že uplatněnou nezbavitelnou částku pošlu později do DS, ať kvůli tomu neblokuju výplatu dávek ostatním (máme měsíčně cca 15-20 neschopností)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.