Re: neplacené volno-dohoda?
A to si děláte legraci nebo co ? Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, takže pokud chtěl, aby zaměstnanci měli mezi svátky dovolenou, neměl ji jim určovat k čerpání během roku.
Pokud jim čerpání určit a nyní chce, aby zaměstnanci byli doma, je to překážka na straně zaměstnavatele a lidi budou doma a on je bude platiti průměrem. Žádné neplacené volno nepřipadá v úvahu., jedině pokud by si zaměstnanci sami požádali o poskytnutí neplaceného volno. Což by ovšem byli sami proti sobě.
No zaměstnavatel jim prodloužil smlouvy, i když původně měli k 15.12. končit, takže jim 1 či 2 dny chybí a souhlasí s neplaceným volnem. Tak jsem se jen chtěla přeptat na jak to je se zdravotním pojištěním a jestli musí být k tomu sepsána Dohoda o neplaceném volnu. Jsem bohužel jen řádový zaměstnanec a pokud to zaměstnavateli chtějí podepsat, tak je na mě abych to papírově vyřídila. Děkuji
Zaměstnanci si musí sami požádat o neplacené volno a ve vašem případě zaměstnavatel bude souhlasit. Za dobu neplaceného volna žádný doplatek ZP nebude. Doplatek by byl jenom v případě, že by měsíční vyměřovací základ na ZP byl menší než minimální vyměřovací základ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.