Vlákno názorů k dotazu Výplata od .. - Re: Výplata špatně_nástup v 1/2 měsíce V první...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2017 22:31

.. (neregistrovaný)

Re: Výplata špatně_nástup v 1/2 měsíce
    V první polovině měsíce jste měla jiného zaměstnavatele, kde jste měla podepsané Prohlášení poplatníka daně?
    Je zde možnost, že Vám mzdová účetní nezapočetla do mzdy slevu na dani a daňové zvýhodnění na děti.
    Máte k dispozici výplatku, kde by šlo toto vyčíst?

• 21. 12. 2017 14:50

Moni14 (neregistrovaný)

Výplatní lístek mám, sleva na poplatníka tam je, ale myslím, že tam právě chybí ty děti.. První polovina měsíce jsem byla OSVČ hlavní. Pak nechápu kolonku "Neuplat.daň.sleva poplat." 690,-. Ach jo..

• 21. 12. 2017 15:02

Maxx (neregistrovaný)

Z hrubé mzdy 6805 je vypočtená daň o 690 Kč nižší než základní sleva na poplatíka. Tohle vypadá, že je dobře.
    Víc než půlku minimální mzdy máte také, takže pokud jste dodala všechny podklady k dětem, tak by tam měly být - byl by to bonus.

Vyplnila jste děti do prohlášení? Dodala jste všechny podklady? (potvrzení o studiu u dětí nad 18 let, potvrzení druhého z poplatníků-manžela, otce, že neuplatňuje on..)

• 21. 12. 2017 18:11

Moni14 (neregistrovaný)

Děti v prohlášení mám. Budu se muset jít zeptat.. Ten bonus tam nevidím. Teď si ale myslím, že prohlášení manžela jsme nedodali. V ročním zúčtování (v mém případě v přiznání) se mi ty děti ale "vyrovnají", pokud mi je do mudy nedali, že? Děkuji.

• 21. 12. 2017 18:22

.. (neregistrovaný)

>>>>>Dobrý večer, je možné, aby Vám zaměstnavatel spočítal
    >>>>>špatně mzdu? Nějak se mi to nezdá a dle kalkulaček na
    >>>>>netu se má výplata liší... V listopadu jsem
    >>>>>nastupovala do práce v polovině měsíce, mám podepsáno
    >>>>>prohlášení, uvedené 3 děti, hrubá mzda je 6.805,-.
    >>>>>Mzdové účetní
    >>>>>prosím, kolik by Vám vyšla čistá mzda? Děkuji.

>>Vyplnila jste děti do prohlášení? Dodala jste všechny
    >>podklady? (potvrzení o studiu u dětí nad 18 let,
    >>potvrzení druhého z poplatníků-manžela, otce, že
    >>neuplatňuje on..)
    >Děti v prohlášení mám. Budu se muset jít zeptat.. Ten
    >bonus tam nevidím. Teď si ale myslím, že prohlášení
    >manžela jsme nedodali. V ročním zúčtování (v mém případě
    >v přiznání) se mi ty děti ale "vyrovnají", pokud mi je
    >do mudy nedali, že? Děkuji.

V případě, kdy v při ročním zúčtování daně nebude splněna níže uvedená podmínka (či při podání DAP), o daňový bonus přijdete.

ZDP
    § 35c Daňové zvýhodnění pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
    (4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6 nebo 7 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně s výjimkou příjmů, u nichž se uplatní postup dle § 36 odst. 7 nebo 8 a příjmy, které jsou podle § 38f vyjmuty ze zdanění.

• 21. 12. 2017 19:19

Maxx (neregistrovaný)

Ono se asi nedá jednoznačně odpovědět. Tazatelka píše, že byla OSVČ hlavní. Takže tady do hry vstupují i další okolnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).