Vlákno názorů k dotazu Prosím náhradní plnění od Vlas - Re: Prosím náhradní plnění Zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 25...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 12. 2017 4:40

Vlas (neregistrovaný)

Re: Prosím náhradní plnění
    Zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 25 zaměstnanců v pracovním poměru je v § 83 zákona uložena povinnost do 15. února oznámit místně příslušné krajské pobočce Úřadu práce ČR plnění povinného podílu za uplynulý kalendářní rok a způsob jeho plnění

uplynulý kalendářní rok je rok 2017, tudíž i přepočtený počet zaměstnanců musí být za rok 2017, vyplněný tiskopis za rok 2017 zasíláte do 15.2.2018

• 24. 12. 2017 8:07

ivpe (neregistrovaný)

Re: Prosím náhradní plnění
    ...takže potom prosím pokud by poočet vyšel víc než 25 zamců -je mít za r.2017 splněno náhradní vyplnění nebo platit, že ano?
    U nás se jedná o ten případ, že buď v roce 2015 nebo v roce 2016 bylo více jak 25 zaměstnanců (to já teď pořádně nevím, protože jsem nová) - nyní v roce 2017 je stav pod 25 zaměstnanců a nevěděla jsem jak ověřit a které období brát pro prověření, že nespadáme do povinnosti náhradního plnění a jestli vpřípadě, že jsme pod limitem 25 zamců máme nebo nemáme toto hlásit, že jsme se dostali pod stav a tudíž hradit/plnit nemusíme kolem toho nic. Jestli je k tomu nějaká oznamovací povinnost-hledala jsem a nenašla-jen někde v nějakém článku se zmiňovali, že je lepší napsat na ÚP, že jsme v "podstavu", ať nás případně nekontrolují......

Děkuji moc za Váš názor a hezké vánoce přeji......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).