Re: Osvobozený příjem
Myslím to tak, že pokud je fyzická osoba zaměstnanec dle § 6 ZDP- závislá činnost, tak je tam hranice pro osvobození z různých dalších požitků 6 tis. Kč. Ale pokud se jedná o příležitostný - nahodílý příjem z toho jednorázového pronájmu, tak by tam mohlo být osvobození k § 10 ZDP až do výše 30 tis. Kč. Vykládám si to správně? Děkuji.
Já souhlasím s Mirkou, pokud mám jednorázový nahodilý příjem za rok dle §10 ZDP a zároveň tento příjem je osvobozený, tak nemusím podávat DP, protože tím pádem zůstává pouze § 6 ZDP a mohu ročně přeúčtovat u zaměstnavatele, toto jsem si chtěla potvrdit a mirka.p sdílela v podstatě a potvrdila můj názor, prosím katku o vysvětlení jejího výkladu. Děkuji.
>>>>>Myslím to tak, že pokud je fyzická osoba zaměstnanec
>>>>>dle § 6 ZDP- závislá činnost, tak je tam hranice pro
>>>>>osvobození z různých dalších požitků 6 tis. Kč.
Ne. 6000 je hranice pro povinnost podat DP, ať už těch 6000 pochází odkudkoliv. Např. pronajmete pole za 5tis. Nemusíte podat DP, takže se vám těch 5tis nezdaní. Ale pokud z nějakého důvodu DP podáváte, musíte tam tento příjem dát, protože není osvobozený.
Ale
pokud se jedná o příležitostný - nahodílý příjem z
>>>>>toho
>>>>>jednorázového pronájmu, tak by tam mohlo být
>>>>>osvobození
>>>>>k § 10 ZDP až do výše 30 tis. Kč.
Tohle je správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.