Re: FV za prosinec vystavená v lednu-Poh
Děkuji za odpověď. To mě samozřejmě také napadlo, ale nejsem si příliš jista"čistotou" takovéto úpravy. Přeci jen, datum vystavení bude jiné než fyzicky na papíře. A změnit datum na Vydaných fakturách nelze, protože již byly odeslány odběratelům.
Ale na faktuře není uvedeno datum zaúčtování, není důvod ho na fakturu uvádět. Toto datum je uvedeno v účetnictví dodavatele.
A datum vystavení dokladu se nemusí rovnat datu zaúčtování. Stejně tak, jako se datum vystavení dokladu nemusí rovnat DUZP.
Děkuji za odpověď. My si asi nerozumíme, nejedná se o fakturu přijatou, ale fakturu vydanou. Tedy já jsem dodavatel. Zjednodušeně řečeno, potřebuji fakturu vydanou, která je vystavena v Excelu ( s daty viz výše ) dostat do účetnictví v programu Pohoda. Bohužel osoba, která to vydávala to vydala takhle blbě s datumem již v novém roce a nikoli k 31.12.2017 jak bych to vystavovala já a tento problém by nenastal. Bohužel faktury již byly odeslány odběratelům ( služba ) čili potřebuji z toho nějak nejelegantněji vybruslit aby to bylo účetně správně a zároveň aby Pohoda FV v roce 2018 ( s číselnou řadou 2017 ) zahrnula do příjmovky v roce 2017.
>>Ale na faktuře není uvedeno datum zaúčtování, není
>>důvod ho na fakturu uvádět. Toto datum je uvedeno v
>>účetnictví dodavatele.
>>A datum vystavení dokladu se nemusí rovnat datu
>>zaúčtování. Stejně tak, jako se datum vystavení
>>dokladu
>>nemusí rovnat DUZP.
>>
>Děkuji za odpověď. My si asi nerozumíme, nejedná se o
>fakturu přijatou, ale fakturu vydanou. Tedy já jsem
>dodavatel. Zjednodušeně řečeno, potřebuji fakturu
>vydanou, která je vystavena v Excelu ( s daty viz výše )
>dostat do účetnictví v programu Pohoda. Bohužel osoba,
>která to vydávala to vydala takhle blbě s datumem již v
>novém roce a nikoli k 31.12.2017 jak bych to
>vystavovala já a tento problém by nenastal. Bohužel faktury již
>byly odeslány odběratelům ( služba ) čili potřebuji z
>toho nějak nejelegantněji vybruslit aby to bylo účetně
>správně a zároveň aby Pohoda FV v roce 2018 ( s
>číselnou řadou 2017 ) zahrnula do příjmovky v roce 2017.
Já Vám rozumím naprosto přesně. Jen Vy mi asi nerozumíte. Nebo nechcete rozumně a nechceti si to sama vyzkoušet v programu
V SW Pohoda máte u vydaných faktur čtyři data
Datum vystavení
Datum zd. plnění
Datum účetního případu
Datum splatnosti
Musíte zadat :
Datum vystavení - aktuální - nic neovlivňuje, je to jen datum vystavení nějakého dokladu
Datum zd. plnění - podle data, kdy došlo k DUZP či DPPD - odrazí se v Přiznání k DPH + v Kontrolním hlášení
Datum účetního případu - u vystavených dokladů se v podstatě rovná DUZP, je to datum, ke kterému plnění vstoupí do účetního deníku
Datum splatnosti - dle smlouvy
Pokud si to sama neodkontrolujete v evidenci DPH, v účetním deníku, tak je zde každá rada marná.
Musíte se naučit zjistit, co které datum v SW Pohoda ovlivňuje. Pokud ne, tak jste ztracená. A není člověka, který by Vám mohl pomoci.
Přeji pěknou sobotu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.