Vlákno názorů k dotazu FV za prosinec vystavená v lednu-Pohoda od .. - Re: FV za prosinec vystavená v lednu-Poh Zadejte datum...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2018 21:20

.. (neregistrovaný)

Re: FV za prosinec vystavená v lednu-Poh
    Zadejte datum účetního případu také 31.12.2017
    Pak půjde výnos do roku 2017

• 12. 1. 2018 21:37

Milada M (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. To mě samozřejmě také napadlo, ale nejsem si příliš jista"čistotou" takovéto úpravy. Přeci jen, datum vystavení bude jiné než fyzicky na papíře. A změnit datum na Vydaných fakturách nelze, protože již byly odeslány odběratelům.

• 12. 1. 2018 22:02

.. (neregistrovaný)

Ale na faktuře není uvedeno datum zaúčtování, není důvod ho na fakturu uvádět. Toto datum je uvedeno v účetnictví dodavatele.
    A datum vystavení dokladu se nemusí rovnat datu zaúčtování. Stejně tak, jako se datum vystavení dokladu nemusí rovnat DUZP.

• 12. 1. 2018 22:44

Milada M. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. My si asi nerozumíme, nejedná se o fakturu přijatou, ale fakturu vydanou. Tedy já jsem dodavatel. Zjednodušeně řečeno, potřebuji fakturu vydanou, která je vystavena v Excelu ( s daty viz výše ) dostat do účetnictví v programu Pohoda. Bohužel osoba, která to vydávala to vydala takhle blbě s datumem již v novém roce a nikoli k 31.12.2017 jak bych to vystavovala já a tento problém by nenastal. Bohužel faktury již byly odeslány odběratelům ( služba ) čili potřebuji z toho nějak nejelegantněji vybruslit aby to bylo účetně správně a zároveň aby Pohoda FV v roce 2018 ( s číselnou řadou 2017 ) zahrnula do příjmovky v roce 2017.

• 13. 1. 2018 7:11

h,p (neregistrovaný)

Pokud zadáte fakturu s datem vystavení 2018, DUZP a datum účetního případu 2017, půjde do výnosů 2017.

• 13. 1. 2018 13:40

.. (neregistrovaný)

>>Ale na faktuře není uvedeno datum zaúčtování, není
    >>důvod ho na fakturu uvádět. Toto datum je uvedeno v
    >>účetnictví dodavatele.
    >>A datum vystavení dokladu se nemusí rovnat datu
    >>zaúčtování. Stejně tak, jako se datum vystavení
    >>dokladu
    >>nemusí rovnat DUZP.
    >>

>Děkuji za odpověď. My si asi nerozumíme, nejedná se o
    >fakturu přijatou, ale fakturu vydanou. Tedy já jsem
    >dodavatel. Zjednodušeně řečeno, potřebuji fakturu
    >vydanou, která je vystavena v Excelu ( s daty viz výše )
    >dostat do účetnictví v programu Pohoda. Bohužel osoba,
    >která to vydávala to vydala takhle blbě s datumem již v
    >novém roce a nikoli k 31.12.2017 jak bych to
    >vystavovala já a tento problém by nenastal. Bohužel faktury již
    >byly odeslány odběratelům ( služba ) čili potřebuji z
    >toho nějak nejelegantněji vybruslit aby to bylo účetně
    >správně a zároveň aby Pohoda FV v roce 2018 ( s
    >číselnou řadou 2017 ) zahrnula do příjmovky v roce 2017.

Já Vám rozumím naprosto přesně. Jen Vy mi asi nerozumíte. Nebo nechcete rozumně a nechceti si to sama vyzkoušet v programu

V SW Pohoda máte u vydaných faktur čtyři data
    Datum vystavení
    Datum zd. plnění
    Datum účetního případu
    Datum splatnosti

Musíte zadat :

Datum vystavení - aktuální - nic neovlivňuje, je to jen datum vystavení nějakého dokladu
    Datum zd. plnění - podle data, kdy došlo k DUZP či DPPD - odrazí se v Přiznání k DPH + v Kontrolním hlášení
    Datum účetního případu - u vystavených dokladů se v podstatě rovná DUZP, je to datum, ke kterému plnění vstoupí do účetního deníku
    Datum splatnosti - dle smlouvy

Pokud si to sama neodkontrolujete v evidenci DPH, v účetním deníku, tak je zde každá rada marná.

Musíte se naučit zjistit, co které datum v SW Pohoda ovlivňuje. Pokud ne, tak jste ztracená. A není člověka, který by Vám mohl pomoci.

Přeji pěknou sobotu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).