Re: Zaručená mzda - asistentka
To máte pravdu! A on sám si to může rozhodnout, ano? Jde o to, že chápu, když bude mít asistentka více než účetní (může to být sympatiemi, přístupem k práci, výkonnosti), ale jde mi o to, že účetní má nařízenou exekuci (tedy vlastně insolvenci), takže to vypadá, jakoby zaměstnavatel nenavyšoval schválně (asistentce navýší a protože spadá pod 5. skupinu, takže musí dodržet zaručenou mzdu, ale účetní nechá na 4. skupině, protože by to beztak odvedla státu - a zůstane jí jen nezabavitelná část). Není to špatně? Je to podle mě do očí bijící. Co myslíte Pájo Vy?
Ano, máte pravdu! Ale sám víte, jak to někteří lidé myslí - nač jí navyšovat, když to spolkne insolvence.. Je ale těžké podle profese udělat, kdo pod kterou skupinu patří - já se v tom patlám už tak dlouho a pořád nemůžu přijít na to, kdo pod kterou skup. patří. Např. skladnice, účetní (zatím jsem dala skladnice 3. skupina, asistentka 5. skupina a účetní bych já zařadila pod 6. skupinu, ale jak jsem psala - asi mi to neprojde...).
Moc Vám děkuji za diskuzi!
To ano, ale stačí, když splatní nějaké procento - jestli 40% nebo tak nějak... Takže i tak bude platit 5 let (teď už jen myslím 2 roky) a nikdy nesplatí vše, takže tak to berou - jestli jsem to tedy dobře pochopila - jen co jsem zaslechla. Já ale mám udělat nějaké vnitřní předpis a nemůžu se do toho dostat, tak mě napadlo, že se zeptám na Váš názor.
Pokud používáte 8 skupin prací, tak se obávám, že se tímto přístupem do nich nevejdete. Zkuste to řešit shora: 8. skupina = ředitel, 7. skupina = výkonní ředitelé (náměstci), 6. skupina = střední management apod.
Když nebudete vědět, jak dál, netrapte se a pokračujte zdola: 1. skupina = úklid, 2. skupina = administrativa a pak pro ten zbytek zbývá skupina 3, 4 a 5. Vždy rozhodují stěžejní hlediska, tj složitost, odpovědnost a namáhavost vykonávané práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.