Re: FÚ otálí s registrací k DPH
Nová zkušenost, 15.10.2017 jsem posílala dobrovolnou registraci k DPH pro s.r.o. z důvodu přechodu klienta z FO na PO..... registovaný k DPH je ode dneška. Nejprve to nechali na FÚ dva měsíce spát!, pak se v půlce prosince probrali a začali požadovat kde co..... vše jsme doložili ( faktury, smlouvy, objednávky, bankovní výpisy jak starého, tak nového subjektu) a dnes bych to šla asi zapít, kdybych neměla na krku vagón dokladů za 4.Q k DPH....
to to je povinná registrace ze zákona (překročení obratu), tak zde jsou povinni se od určitého data zjištění chovat jako plátci DPH. Mě jde z pohledu odběratele, což jsme my, jak s tím máme naložit, když není nikde možnost ověřit, že tomu tak je. Dodavatel si trvá na svém a naše paní účetní je opatrnější a moc se jí to nechce akceptovat
Taky jsem měla jednoho plátce z povinnosti, přesto, že překročil limit, trvalo skoro dva měsíce, než ho zaregistrovali. Nejdřív chtěli denní rozpis obratu za posledních 12 měsíců, pak za poslední tři měsíce (???), pak smlouvu s odběratelem (jedná se o tržby za pultový prodej - těžko uzavřít smlouvy s někým, kdo chodí z ulice).. bylo to ponižující. Co to prostě risknout a počkat, ozve-li se někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.