Vlákno názorů k dotazu Poplatek OSVČ za rádio od teri - Re: poplatek OSVČ za rádio Dobrý den. Nám toto...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2018 10:10

teri (neregistrovaný)

Re: poplatek OSVČ za rádio
    Dobrý den. Nám toto přišlo ihned druhý den, co uvedli v Aktualitách na stránkách ČRo, že budou rozesílat výzvu všem osobám s IČO, které nejsou registrovány k poplatkům. Hledají, kde vytřískat peníze.
    Také platíme klasicky za domácnost, ale v majetku máme vozidlo, tak jsme se raději k poplatkům "přihlásili". Vozidlo k podnikání máme asi 5 let a v přihlášce nešlo zadat více než 3 roky zpětně, takže nám spočítali přes 2 tis zpětně včetně roku 2018. Od příštího roku už bude klasická platba 540Kč za každý rok dopředu se splatností v lednu.

• 23. 1. 2018 16:17

vladík (neregistrovaný)

Re: poplatek OSVČ za rádio
    Ano též mně to přistálo v datovce, napsala jsem že vlastním přijímač jako občan a řádně za něj platím, tak podruhé jako OSVČ platit nehodlám, auto nevlastním , přišla odpověď,kde mně bylo vysvětleno z čeho všeho se má platit popatek:
    "Za rozhlasový přijímač ve smyslu § 2 odst. 1 Zákona se považuje např. rádio, radiobudík, autorádio, mini/mikro věž, počítač/notebook s FM/DVB-T tunerem, televize se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo televize s příjmem programů kabelové TV, pokud umožňují příjem rozhlasového vysílání" tak jsem čestně prohlásila, že OSVČ nic z toho nevlastním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).