Re: Majetek a DPH - prosím
Ano, jak to na ten řádek dostat? Dostala jsem radu, že to uvadím jako PDP a členění zadávám jako DDpdp a PDvlmaj. Ale to není dobře, protože mi vychází že mám zaplatit DPH. Ale máme DPH už dávno odečtené a máme 100% odpočet, tak nevím proč bych měla vracet.
Vůbec si s tím nevím rady, zda to opravdu musím přes ř. 47 DPH přetahovat.
Nevím jestli jsem to napsala dost srozumitelně. Ale fakt nevím, co mám dělat. Prostě mám na 042 TZ, které budu zařazovat do užívání. Uvádím tam částku, kterou mám na 042 si myslím.
Moc děkuji.
Děkuji moc všem za odpověď. Ano už jsem to tak udělala a opravdu se to objevilo pouze v tom řádku 47. Ještě mě ale zaráží, že se z částky vypočte DPH a uvádí se v kolonce. Ale to DPH nemusí odpovídat tomu skutečně uplatněnému DPH. To nevadí? Protože to TZ jsem pořídila dřív a mohla tam být třeba faktura od neplátce. Takže jsem si DPH neuplatnila. Takže to co se uvádí teď v tom r. 47 DPH je jiné. Má to na něco vliv? Nebo musím zpětně vyzobat kolik jsem si uplatnila DPH. Já se strašně omlouvám za neznalost, ale nerada bych udělala chybu.
Moc děkuji za trpělivost se mnou.
pro vyčíslení hodnoty majetku u kterého byl uplatněn odpočet si dělám samostatnou tabulku v exelu, součty pak uzapíši ručně do přiznání DPH na ř. 47 , program mi umožňuje tuto úpravu provést, nebo je možné také dopsat do přiznání v EPO a pak odsud uložit pro odeslání datovou schránkou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.