Re: Pořadí dětí ???
Vše je na rozhodnutí zaměstnance, zákon nebrání tomu, aby i 5 dětí ve společné domácnosti bylo každé jako první dítě.
Minulý měsíc jsem to řešila s jednou kolegyní mzd. účetní, zaměstnanec má 5 dětí, u nás i uplatňoval všechny v pořadí 1,2,3,3,3, manželka mu nastoupila do práce a chtěla si uplatnit jedno dítě ona, tak jsem vystavila potvrzení, že u nás uplatňuje 1,2,3,3,N. Mzdová účetní na druhé straně to poslední dítě navedla jako první, když jsem na to zpětně z potvrzení přišla, tak se šla paní ptát na finanční úřad a tam jí bylo řečeno, že nepochybila. Takže když z toho má prospěch FÚ, tak je vše správně i v neprospěch zaměstnance.
Re: Pořadí dětí ???
Tak to na FÚ v Karviné a Havířově řekli paní účetní uplně něco jiného. Manželka zaměstnance u té firmy pracovala jen v listopadu a prosinci, měla daň. zvýhodnění na první dítě (ačkoliv měla nárok na třetí a další dítě, podle mého potvrzení) a na FÚ přímo řekli, že se to už nedá opravit, jelikož při podání DP by musela bonus vrátit, protože nedosáhla na minimální roční příjem pro výplatu daň. bonusu, RZD také není řešení....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.