Re: dovolená - výpočet
Nechápu, co vás na tom zaráží, zákoník hovoří jasně - doba trvání pracovního poměru (celý měsíc), nehovoří o odpracovaných směnách, ale trvání pracovního poměru.
Navíc zaměstnavateli nic nebrání uzavřít pracovní poměr od 1. dne v měsíci, pokud bude chtít za leden poskytnout dovolenou .
To určitě ano, taky se tady pořád učím . Ale tohle je jednak základní věc a kdybyste postupovala podle pravidel, tak v historii je tohle pořád dokola, takže stačilo trochu pohledat. Ono pak je to tu zahlcené stále se opakujícími dotazy a člověk to ani nestačí číst.
A mohla byste mi, prosím, objasnit jak se to dělá ? Podle nadpisu mne naopak přípis zajímal, Když ho otevřu tak až ho přečtu zjistím, že zas někdo nečetl zde uvedená pravidla. Ale to už je čas v trapu. Jinak to nedovedu, takže budu ráda, když mi poradíte, jak zjistit, že dotaz "dovolená - výpočet" je ten, který bych ani číst nechtěla ? děkuji
zde jsou pravidla, která jste zjevně nečetla, tak ať neztrácíte čas
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
Re: OT: trochu z historie
>>>>>>>
>>>>>>:)
>>>>>
>>>>>Nechápu, co vás na tom zaráží, zákoník hovoří jasně -
>>>>>doba trvání pracovního poměru (celý měsíc), nehovoří
>>>>>o
>>>>>odpracovaných směnách, ale trvání pracovního poměru.
>>>>>Navíc zaměstnavateli nic nebrání uzavřít pracovní
>>>>>poměr od 1. dne v měsíci, pokud bude chtít za leden
>>>>>poskytnout dovolenou .
>>>>
>>>>Vy jste se zřejmě nikdy nad ničím nepozastavil/a, tak
>>>>mi nezbývá než vám závidět
>>>
>
>A mohla byste mi, prosím, objasnit jak se to dělá ?
>Podle nadpisu mne naopak přípis zajímal, Když ho otevřu
>tak až ho přečtu zjistím, že zas někdo nečetl zde
>uvedená pravidla. Ale to už je čas v trapu. Jinak to
>nedovedu, takže budu ráda, když mi poradíte, jak zjistit,
>že dotaz "dovolená - výpočet" je ten, který bych ani
>číst nechtěla ? děkuji
>zde jsou pravidla, která jste zjevně nečetla, tak ať
>neztrácíte čas
>
>4) HLEDEJTE
>Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než
>se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu
>"Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat
>sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co
>jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat
>na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi
>dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří
>projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
>
Jestli vzpomenete, tak před lety se tu objevil návrh, aby někdo ty hloupé nebo opakující se dotazy mazal nebo nechat mazat. Aspoň by se to tu trochu pročistilo a ubylo by těch jelenů, zamotaných a jim podobným.
Re: OT: trochu z historie
Ano, pamatuji si to. A nejvíce mne štve, když vím, že člověk s tím nickem se tady ptá na opravdu základní věci hodně dlouhou dobu, takže dobře ví, že by měl napřed kouknout do historie. Ale je to marný, když se lidi, kteří tuhle práci konají , dokáží ptát, zda je nárok na dovolenou, když celý rok marodil....Nevím, co je tam k pochybnostem, když tady stačí 1x přečíst § v zákoníku práce. Protože pokud by tohle nepochopil, tak to asi opravdu nemá dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.