Re: Daňové přiznání spolku
Ano, mají vedenou hostinskou činnost, loni pořádali jednu větší akci, kde podávali jídlo a pití. V průběhu roku pořádají schůze, kde také podávají jídlo a pití (pro členy spolku). Příjmy mají pouze ze členských příspěvků a vstupné na tu onu akci. Děkuji
Tak mi to moc nepomohlo, ve sbírce listin nemají vůbec nic.
Obecně tedy pokud mají pouze hlavní činnost a jsou veřejně prospěšní, s uplatněním §18a věšinu příjmů asi osvobodíte, s tím související náklady vyloučíte a na zbytek uplatníte úlevu pro veřejně prospěšné poplatníky.
Já jsem totiž projížděla přiznání z předchozích let, které zpracovávala jiná účetní a zarazila mě jedna věc. Dobře, má rozdělené příjmy - daňové/nedaňové (těch je minimum), dále pak faktury za drobné opravy budovy, která náleží členům spolku apod. Pracovala tedy se všemi doklady. Ještě se chci zeptat, jak vyloučím související náklady jak popisujete výše. Prosím o podrobnější rozepsání. S tímto případem jsem se setkala prvně. Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.