Re: Potvrzení druhého z poplatníků
Já jsem se setkala i s účetní která mi tvrdila, že vzor č.1 platí jen na 1 rok a mám proto zaměstnanci přepsat potvrzení do vzoru 2 (program nám zatím vyjíždí vzor 1). V tu chvíli když volala jsem měla tak málo času, že mě nenapadlo odkázat ji na znění zákona nebo se podívat, jestli je v tiskopisu něco o omezené platnosti potvrzení. Takže onomu zaměstnanci příští rok vyjedeme nové potvrzení, pro klid účetní zaměstnavatele jeho manželky. Přepisovat potvrzení ručně se mi opravdu nechtělo a paní asi nepřesvědčíme o tom, že se má řídit zněním zákona a ne tím, že na potvrzení chybí věta o neomezené platnosti.
Já třeba účetní, která chce po zaměstnanci každý rok nové potvrzení, že druhý z poplatníků neuplatňuje děti chápu. Kolik zaměstnanců Vám příjde říct, že jeho manžel/partner změnil zaměstnání (popř. že začal pracovat) a přinese nové potvrzení? Mě teda nikdo....je v tom prostě chaos
Ale kdyby chtěli změnit uplatňování, tak by se to účetní dozvěděla. Musela by pro druhého vystavit potvrzení, že už děti neuplatńuje. Takže o změnu nejde udělat bez asistence druhé strany. Takže každoroční papír je zbytečný.
Takto byste ho mohla požadovat každý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.