Re: děti v přiznání při neuplat. zvýhodn
Moc děkuji. Mně šlo hlavně o to, že když tam děti neuvedu a dám pouze to potvrzení z MŠ, tak by ten FÚ mohl chtít nějak doložit, že je to opravdu moje dítě např. kopií rodného listu. A pokud tam totiž ty děti dám, tak to zase po mně chce právě to potvrzení od zaměstnavatele manžela.....
Nebojte, když tam napíšete u dětí nuly, nemusíte k tomu nic dokládat.
Tohle je opatření k tomu, aby na stejné děti neuplatńovali oba rodiče. Tak tam chtějí napsat "děti ve společné domácnosti". Ono to sice pokulhává, jeden může být zaměstnanec, ale aspoň nějak se FÚ snaží předcházet podvodům.
To, že není uplatňování zvýhodnění vázané na školku, to je jasné. Jen jsem řešila to, že jestli jsou děti povinné uvádět a já je tam neuvedu, tak když dám tu školku, tak bude jasné, že mi tam chybí. No a když je tam zase uvedu, zda musím tím pádem mít i to potvrzení od zaměstnavatele manžela, když mi to napsalo, že mi chybí tato příloha.
A to, že si mohou zavolat, to je možné, protože jeden FÚ to nepožaduje a druhý zase ano. Takže nakonec to potvrzení třeba stejně budou chtít. Tak ještě jednou moc děkuju.
Vadí i neuvedení dětí v případě tak malého příjmu, že nelze na ně nic uplatnit? Známý si děti neuplatňuje měsíčně v zaměstnání (nedůvěřuje zaměstnavateli) a podává každý rok přiznání, letos byl dlouho na nemocenské a příjem měl tak malý, že mu na děti nevyjde vůbec nic, ani nevyužije celou slevu na poplatníka.
Pán byl na operaci a vyděláno měl jen něco přes 30 tis. Bohužel nevěděl, že může takto dopadnout. Jeho manželka dělá jen pár měsíců po rodič. příspěvku, takže má příjem ještě menší. Přišli tak o bonusy na děti vlastně za 4 měsíce, začátek roku mohl mít uplatněné otec a konec roku matka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.