Re: Dańové zvýhodnění student
Díky, ale vidíte ten paradox - v první větě je povinnost splnit na počátku měsíce a ve druhé, že to lze v rámci celého měsíce:
Poplatníkovi, který vyživuje dítě jen jeden kalendářní měsíc nebo několik kalendářních měsíců ve zdaňovacím období, lze poskytnout daňové zvýhodnění ve výši 1/12 za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly splněny podmínky pro jeho uplatnění. Daňové zvýhodnění lze uplatnit již v kalendářním měsíci, ve kterém se dítě narodilo, nebo ve kterém začíná soustavná příprava dítěte na budoucí povolání, anebo ve kterém bylo dítě osvojeno nebo převzato do péče nahrazující péči rodičů na základě rozhodnutí příslušného orgánu.
Ztrácím se v tom, co vlastně potřebujete vyřešit. Podmínky pro daňové zvýhodnění na dítě jsou stanoveny jinak, než podmínky pro uplatnění slevy na vlastní studium. Nebo z toho potřebujete udělat kompot? Který zákon je tady dnes srozumitelný a jasný :-(
Přesně, je tam 2016/2017 a nevím, co s tím mám dělat. Jsem schopna se bavit o jednom případu, ale mám asi 60 potvrzení o studiu ročně a vůbec nevím, jak to mám kvantitativně hlídat. Co si mám jako o potvrzení 2016/2017 myslet - končí v květnu, v červnu +1měsíc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.