Re: špatné účetnictví 2016
1) ano, viz. Opravy chyb minulých období.
Pokud tuto problematiku opravdu dobře neovládáte,
tak v rámci NOZ § 5, NOZ § 2950 následující:
2) konzultace u auditora
3) konzultace u daňového poradce
4) pokud nemáte "svého" konzultujícího auditora a "svého" konzultujícího daňového poradce (kterým poskytujete protislužby), tak to zaplatíte vše ze svého, s tím počítejte
5) počítala bych tak něco mezi 20-30.tis.Kč
6) možná máte toto ošetřeno ve smlouvě s klientem a zaplatí to on
7) spíš uvěřím na teorii velkého třesku, než že klient zaplatí za opravu účetnictví, za jehož vedení již jednou zaplatil
S přáním hezkého víkendu
OT. 8)
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1558454
Rekonstrukce již proveden, ano klient zaplatil. Já se příkláním podat dodatečné přiznání, představa že to účtuji do nového roku 2017 mě přijde nesmysl.. Pro mě jako pro účetní je nejdůležitější aby mi seděla rozvaha Rozdíl mezi původní výsledovkou a zrekonstuovanou je pouhých 10 tísíc na vrub klienta. Tudíž jsem uvažovala o ubrání nějaké nákladu v roce 2016, abych se dostala na stejnou výsledovku a v tu chvíli podám dodatečné přiznání s tím, že po FU nic nechci a třeba mám příklad 200 doplatit. a hlavně výkazy pošlu správné Kontroly se nebojím - účto je zrekonstruované..
Děkuji za Vaši odpověd a přeji také hezký víkend :-)
>>>Dobrý den, mám dotaz. Převzala jsem účetnictví, které
>>>v roce 2016 mělo komplet špatně uzavřené účty.
>>>Rozvaha vůbec neseděla. Příklad na 042 auto - auto
>>>nepřeúčtováno do 022, účtuje se systémem B - na konci
>>>roku neproveden zápis 132/504 dle inventury,
>>>nakoupený
>>>vůz na úvěr - neproúčtována pohledávka proti závazku,
>>>tudiž účet 462 nezaveden a 321 nesedí, 213 nesedí 335
>>>nemá být v rozvaze... atd.
>>>Ptám se jak by jste opravili? Dodatečným přiznáním za
>>>rok 2016? nebo lze opravit v roce 2017 nějakým
>>>zápisem
>>>k 1.1. pro vyrovnání rozvahy. Existuje nějaký účet -
>>>chyby minulých let?
>>>Děkuji za konzultaci
>>
>
>
>Rekonstrukce již proveden, ano klient zaplatil. Já se
>příkláním podat dodatečné přiznání, představa že to
>účtuji do nového roku 2017 mě přijde nesmysl.. Pro mě
>jako pro účetní je nejdůležitější aby mi seděla rozvaha
>Rozdíl mezi původní výsledovkou a zrekonstuovanou je
>pouhých 10 tísíc na vrub klienta. Tudíž jsem uvažovala
>o ubrání nějaké nákladu v roce 2016
Ve smyslu ubrání nákladu přímo v účetnictví roku 2016?
Otevření účetnictví roku 2016?
, abych se dostala
>na stejnou výsledovku a v tu chvíli podám dodatečné
>přiznání s tím, že po FU nic nechci a třeba mám příklad
>200 doplatit. a hlavně výkazy pošlu správné Kontroly
>se nebojím - účto je zrekonstruované..
>
>Děkuji za Vaši odpověd a přeji také hezký víkend :-)
V kterém okamžiku proběhla "rekonstrukce" účetnictví ?
Před nebo po schválení řádné účetní závěrky za rok 2016 Valnou hromadou?
Rekonstrukce proběhla v únoru 2018. Zjištěné špatné stavy byly v roce 2017 zhruba v září. Majitelka upozorněna, vzhledem k probíhajícím neustálím kontrolám - živnostenský úřad, DPH kontrola, atd.. rok 2016 neřešen a hasilo se co šlo v roce 2017 rychlým navedením celého roku 2017 ( příklad DPH prováděno na papírku - zázrak, že to sedělo, mohla bych psát román o tzv. začínajícím podnikáním bez účetní...každopádně je to realita všech začínajících malých podniků, kdy si podnikatel myslí že účetní je zbytečné - soudím dle vašich komentářů dobře víte o čem mluvím )
Rozdíl výsledovky je 10 000,- při takovém chaosu to vnímám jako úspěch. Valná hromada samozřejmě rozhodla k 30.6.2017 k převedení zisku na nerozdělený zisk minulých let.
Já se rozhodla podat dodatečné, opravovat výsledovku nebudu - máte pravdu...poté v klidu podám přiznání za rok 2017. Co to vyvolá netuším, každá zkušenost je dobrá..
Neviděla jsem odpověď, zda chcete znovu otvírat účetnictví roku 2016 a něco do něj něco účtovat. Viz. poznámka o nákladech 2016.
OT. Svoji zkušenost a názor jsem napsala. Cokoliv bude v budoucnosti špatně, bude na tom, kdo se pokusil o nápravu - a to i přesto, že náprava nebyla v lidských silách. Nešla bych do toho. Po zkušenostech co mám, už opravdu ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.