Re: Stravenky o víkendu
Pokud budete poskytovat stravenky při práci přesčas, bude se jednat o plnění nad rámec zákona (práce přesčas nikdy není součástí směny a stravenky se poskytují na směnu - § 236 ZP). Navíc taková práce přesčas je jedním z důvodů pro poskytování cestovních náhrad, takže podle vás bude mít stravenku i stravné? Zajímavý zaměstnavatel.
Re: Stravenky o víkendu - jiný DOTAZ
Mohu se připojit s dotazem?
zaujaly mě ty cestovní náhrady při práci přesčas - jak to myslíte? Asi mi zde něco uniká.
Je mi jasné, že kdyby to bylo mimo pravidelné pracoviště, tak CN přísluší, ale pokud ten přesčas je vykonáván na obvyklém pracovišti, tak mě nenapadá důvod k vyplacení CN. Děkuji za odpověď.
Re: Stravenky o víkendu - jiný DOTAZ
§ 152
Cestovními výdaji, za které poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci cestovní náhrady, se rozumí výdaje, které vzniknou zaměstnanci při
...
c) mimořádné cestě v souvislosti s výkonem práce mimo rozvrh směn v místě výkonu práce nebo pravidelného pracoviště,
Re: Stravenky o víkendu
Nevím, jak byste obhajovali, že zaměstnance krátíte na jejich právech. Pro srovnání:
Zaměstnavatel nařídil práci přesčas takřka všem zaměstnancům a aby nestrádali, i v sobotu nechal navařit v závodní jídelně. Zaměstnanci se najedli a pak natáhli ruku pro stravné. Měli pravdu a zaměstnavatele naprášili na IP. Ten dal zaměstnavateli pokutu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.