Re: Důchodový věk
Pokud máte Rozhodnutí o přiznání starobního důchodu, tak je tam i datum. Takže vystavíte nový ELDP za rok 2017, kde to opravíte správně. Když si podala žádost, tak jste o tom musela vědět, to vám nebylo divné?
Děkuji, vím jak to opravit, už je to i opraveno. Šlo mi to, kde najdu mou povinnost zjišťovat počet dětí. Důchod u ní mám uvedený, bohužel to program nebere na vědomí a vesele si počítal důchodový věk do 63let a 10 měsíců. Proklouzlo mi to při 100 zaměstnanců.
Nevím, jestli je na to nějaký zákon. Já se vždy ptám, právě kvůli odchodu do důchodu, zatím se mi nestalo, že by mi to zaměstnankyně nechtěla sdělit. Možná poradí někdo jiný.
Děkuji, budu se muset více zaměřit na detektivní práci. Jelikož i když mi přinesou žádost, kterou vyplním a odešlu na OSSZ, tak nikde není dáno, že ten důchod opravdu budou mít přiznaný a potom už se většina zam-ců ani neozve.
Není zač, musíte si zaměstnance více "vychovat", já vždycky říkám - nebude potvrzení - nebudou penízky, na to vždy slyší, ale to jen obecně. S potvrzením o přiznání starobního důchodu jsou vždy potíže. Přeji hezký slunečný den....