Re: NEZAMESTNANA - PROSIM DULEZITE
.........já jsem byla v podobné situaci. Musíte si zajet na ÚP,kde máte trvalé bydliště (do 8 prac. dnů od skončení PP) aby Vám platili zdrav. a soc. dávky. Jinak pokud se s nimi domluvíte,tak by Vám MOHLI pomoci,aby Vás ÚP Brně přijal. Zkoušela jsem si to vyřídit sama a bylo mi řečeno,že o tom rozhoduje ředitel a že musím splňovat další podmínky (např.mít dítě, být ZP....) prostě samé výmysly,aby mě nepřijali. Ale na konec tam zavolal můj ÚP a potom vše šlo. Problém byl potom v tom,že mi paní z ÚP nabízela práci za minim. mzdu (což bych si nezaplatila ani podnájem)a kdybych práci odmítla,tak by mi ukončili registraci na ÚP.Takže nevím co je lepší…….příště bych zůstala na ÚP,kde mám trvalé bydliště (protože Vám shánět práci nebudou mimo region) a každý měsíc raději dojížděla a práci si sháněla sama,protože se můžete sama rozhodnou.Možná jsem měla pouze špatné zkušenosti a ve Vašem případě to bude lepší :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.