Re: Mateřská dovolená navazující na RD
"Nemá-li zaměstnanec v rozhodném období stanoveném podle odstavce 3 vyměřovací základ nebo není-li v rozhodném období alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ, je rozhodným obdobím první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ."
Ve vašem případě to může být rok 2016 nebo 2015.
Re: MD navazující na RD-další dotaz
Dobrý den, právě řeším také tuto situaci. Na příloze pro výplatu PPM mně vyjel RO rok 2016, ve kterém jenom v lednu byl příjem za čerpanou dovolenou po PPM a náhrada za svátek. Celkem 21 KD. Ve VD v 01/16 nejsou žádné dny.Je to správně? Nebo budu muset posuzovat rok 2015. V pokynech pro stanovení RO je uvedeno, že RO první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ. Nejsem si jistá, zda se posuzují skutečně "proplacené KD" . Děkuji moc za radu.
Jste skvělé. Mohla bych to sesumírovat, pro jistotu. Nerada bych poslala chybně přílohu. Paní nastoupila dne 1.2.2016 na MD. Po MD čerpala dovolenou od 15.8.2016-16.9.2016 (36KD, 26PD). Z toho mi vychází, že bych měla na sociálku poslat rok 2016. Je to tak správně? I když tam bude mít v tom roce 2016 jen tento příjem? Moc a moc děkuji za radu...
Jste skvělé. Mohla bych to sesumírovat, pro jistotu. Nerada bych poslala chybně přílohu. Paní nastoupila dne 1.2.2016 na MD. Po MD čerpala dovolenou od 15.8.2016-16.9.2016 (36KD, 26PD). Z toho mi vychází, že bych měla na sociálku poslat rok 2016. Je to tak správně? I když tam bude mít v tom roce 2016 jen tento příjem? Moc a moc děkuji za radu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.