Re: Výkazy prosím_EPO_DPFO_účetnictví
Pravděpodobně jste nepřiložila Přílohu v účetní závěrce zpracovanou
podle § 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.
V EPO se do DAP Přikládá se jako soubor pdf. (či další povolené "koncovky") v oddílu "Vybrané údaje z účetnictví"
na stránce zcela dole "Opis přílohy účetní závěrky"
Technický dotaz - vložila jste výkazy (např. naskenované) nebo jste údaje doplnila do oddílu "Vybrané údaje z účetnictví" ?
Nevím, zda to máte špatně. FO není obchodní společností a nemá povinnost zpracovávat Výkaz zisku a ztráty v plném rozsahu. Má možnost zpracovávat Výkaz zisku a ztráty ve zkráceném rozsahu. Atd.
http://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-prijmu/ucetnictvi/otazky-a-odpovedi-v-souvislosti-s-novelo
Spíš jsem se ptala, zda jsou v závěrce výkazy ve stejném rozsahu, jako v DAP. Přiznám se že mně nenapadlo, že by mohla "malá" OSVČ zpracovávat výkazy v plném rozsahu.
.
>>Nevím, zda to máte špatně. FO není obchodní
>>společností a nemá povinnost zpracovávat Výkaz zisku a
>>ztráty v
>>plném rozsahu. Má možnost zpracovávat Výkaz zisku a
>>ztráty ve zkráceném rozsahu.
>>Atd..
.>>
>>http://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-prijmu/ucetnictvi/otazky-a-odpovedi-v-souvislosti-s-novelo
>>
>>Spíš jsem se ptala, zda jsou v závěrce výkazy ve
>>stejném rozsahu, jako v DAP. Přiznám se že mně
>>nenapadlo,
>>že by mohla "malá" OSVČ zpracovávat výkazy v plném
>>rozsahu.
>Já to pro jistotu vyplnila v plném rozsahu. Dělám to
>prvně, ale teď by mne opravdu zajímalo jestli můžu ve
>zkráceném rozsahu prosím? Všude mikro atd. Každý to
>chápeme jinak... Děkuji
Výkaz zisku a ztráty ve zkráceném rozsahu můžete (FO není obchodní společností)
Rozvaha - zde záleží na tom, do které kategorie účetních jednotek dle ZoÚ je zařazena / § 1b ZoÚ
+ § 3a a násl. Vyhlášky č. 500/2002 Sb.
Přílohu v účetní závěrce jste zpracovala fyzické osobě ve zkráceném rozsahu, nebo v plném rozsahu?
Zkuste se zde podívat do historie, když se měnila pravidla, tak se zde o tom hodně diskutovala. Byl tady i odkaz na publikaci, kde to bylo dobře vysvětleno i s tabulkou pro jednotlivé účetní jednotky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.