Re: jak zjistit zpětně zaměstnání
Možná OSSZ? Ale osobně bych takového člověka nepřijala. Když neví, kde loni pracoval, tak ani nebude vědět kolik exekucí a kde je má. Mám z toho takový dojem, že má exekuce a myslí si, že když nedá zápočťák a neuvede zaměstnavatele, tak vy nezjistíte jeho exekuce a vyplatíte mu celou mzdu. Od toho bych dala rychle ruce pryč.
Pokud člověk podá Žádost o sestavení informativního osobního listu důchodového pojištění, tak tam bude mít pouze uvedeno od kdy do kdy byl zaměstnaný. Ale nebude tam uveden název zaměstnavatele.
A jestli pracoval na dohodu o provedení práce do 10.tis.Kč, tak ani údaje ze zdravotní pojišťovny či ČSSZ nepomohou.
Nebyla bych na něj tak přísná. Moje kamarádka chodí "normálně" do práce = pořád na tu samou židli, a za loňsko mi přinesla 4 Potvrzení. Něco na přímo, něco přes agenturu, pak se agentura vymění,... Normální člověk (ne mzdová :) prostě tyhle věci nesleduje, prostě pracuje...
každý člověk by si ve svém vlastním zájmu měl vést přehled zaměstnání a z každého zaměstnání (pokud se sráželo SP), aby dostal ELDP. A pak aby si jednou za čas zažádal o IOLDP, aby si zkontroloval, že má vše v pořádku. Nebo jednou může také splakat nad důchodem (jestli se ho dožije...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.