Re: Nemocenské dávky
Ostatní úrazy:
zatrženo ostatní úrazy, také může být napsána diagnóza pod písmenem T či S! Musíte si nechat vypsat zaměstnancem ¨"Hlášení o nepracovním úrazu". Pokud jste malá organizace, tak toho hlášení Vám dá OSSZ.
Pracovní úraz x úraz při výkonu zaměstnání:
Organizace musí vypsat "HLášení o pracovním úraze", zaměstnanec ho podepíše. Důležitý údaj je....alkohol atd., od kdy do kdy měl pracovat a od kdy do kdy skutečně pracoval. Podle toho se budou dále vyplácet nemocenské dávky.
Úraz zaviněný jinou osobou:
Pokud jste VELKÁ ORGANIZACE a zaměstnanec potvrdí, že to bylo vyšetřováno policií, musíte na Polici zaslat žádost o vyjádření údálosti. Pokud jste MALÁ ORGANIZACE, tak tyto záležitosti řeší OSSZ sama!
Re: Petro - poraďte - ostatní úrazy
Já jsem měla za to, že když si někdo udělá něco doma a je kvůli tomu na nemocenské (na neschopence zatrženo ostatní úraz), vyplácím to normálně, jako by byl nemocný. Nenapadlo mě, že musím zkoumat, jestli spadl ze židle, nebo si přivřel ruku do dveří. Prosím, kde najdu ten formulář "Hlášení o nepr. úrazu" a kde je popsáno, jak v tomto případě postupovat? Díky.
jsem velká org.-pokud mi zaměstnanec napíše do záznamu,že byl úraz způsoben jinou osobou a šetřen Policí - odesílám kopii neschopenky a záznamu na ossz k šetření - nepíši na policii,do si vyžádá ossz sama a neyplácím dávky do rozhodnutí...
Jelikož jsem toto nevěděla, vyplatila jsem nemocenskou bez vyplnění formuláře. Ten jsem si teď vytiskla, dám jej zpětně vyplnit zaměstnanci a co dál? Stačí, když ho založím k nemocenskému lístku (pokud napíše, že to nikdo nevyšetřoval a nebyl způsoben v opilosti) nebo to musím odeslat k posouzení na OSSZ?
>>>>jsem velká org.-pokud mi zaměstnanec napíše do
>>>>záznamu,že byl úraz způsoben jinou osobou a šetřen
>>>>Policí -
>>>>odesílám kopii neschopenky a záznamu na ossz k
>>>>šetření
>>>>- nepíši na policii,do si vyžádá ossz sama a
>>>>neyplácím
>>>>dávky do rozhodnutí...
>>>Jelikož jsem toto nevěděla, vyplatila jsem
>>>nemocenskou
>>>bez vyplnění formuláře. Ten jsem si teď vytiskla, dám
>>>jej zpětně vyplnit zaměstnanci a co dál? Stačí, když
>>>ho založím k nemocenskému lístku (pokud napíše, že to
>>>nikdo nevyšetřoval a nebyl způsoben v opilosti) nebo
>>>to
>>>musím odeslat k posouzení na OSSZ?
>>
>>pokud nevyšetřovali a nebyl alkohol tak jen založit.
>
>Prosím o radu, jsme velká organizace a zaměstnanec se
>o víkendu vyboural na motorce. Na neschopence je
>zatrženo podezření z vlivu alkoholu. Co to pro mě
>znamená??? odpověď nahoře..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.