Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Absence - ZP - nové zaměstnání od xJ - Re: absence - ZP - nové zaměstnání Neřeším to,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2018 8:48

    xJ (neregistrovaný)

    Re: absence - ZP - nové zaměstnání
    Neřeším to, proč zaměstnáváte zaměstnance s měsíční neomluvenou absencí, ale když vyjdu z toho, že za neomluvenou absenci nebo neplacené volno se už ZP nedoplácí a musí být jenom dodržen minimální vyměřovací základ v měsíci a s ohledem na zákon kde je uvedeno:

    10) Pokud je vyměřovací základ zaměstnance nižší než minimální vyměřovací základ, je zaměstnanec povinen doplatit zdravotní pojišťovně prostřednictvím svého zaměstnavatele pojistné ve výši 13,5 % z rozdílu těchto základů. Má-li zaměstnanec více zaměstnavatelů, je povinen doplatit pojistné podle předchozí věty prostřednictvím toho zaměstnavatele, kterého si zvolí, a to vždy současně s odvodem pojistného v následujícím kalendářním měsíci

    tak můj názor je ten, že v případě, že zaměstnanec doloží, že mu druhý zaměstnavatel srazil ZP alespoň v minimální výši, nemělo by se u vás ZP doplácet.
    Třeba má ale někdo jiný názor.

  • 13. 4. 2018 9:07

    Hana P...... (neregistrovaný)

    Re: absence - ZP - nové zaměstnání
    Bohužel už také neřeším, proč držíme zaměstnance s absencí. Zaměstnavatel trvá na dvouměsíční výpovědní době, zaměstnanci ale končí hned, stejně nechodí, mají absenci, pro zaměstnavatele žádný efekt, ale......chtějí dva měsíce absenci a chtějí po zaměstnanci pak ZP zaplatit. Ještě nikdo z nich nikdo nepřinesl potvrzení z nového zaměstnání, až nyní. Taky si to tak myslím, odvádí se za něho jinde minimální, u nás už ne. Jen nevím co si počnu s absencí, za kterou se automaticky spočítá odvod ZP za celý měsíc, někdy za dva měsíce, pokud doloží potvrzení druhého zaměstnavatele.
    Taky bude přihlášený dvakrát na ZP, na SP. Když u nás se musí vést dva měsíce a už pracuje jinde......

  • 13. 4. 2018 9:17

    Hana P...... (neregistrovaný)

    Re: absence - ZP - nové zaměstnání
    Pro mě akorát hlídání a stejně pro firmu k ničemu, žádný zaměstnanec stejně není, když nechodí. Ale nepřesvědčím je, prý by to pak dělal každý (což stejně dělají, když mají jinou práci) a zaměstnavatel je chce "potrestat" tím, že po nich ZP. Prý klidně i soudně........jsou to takové naschválnosti jen, nic víc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).