Re: Vývoz zboží do třetích zemí
Dokumenty (CMR) si necháme vystavovat prostřednictvím jiné firmy. Razítko celnice míváme na fakturách i na JSD, ale JSD nám dělá celnice. Nic si nevystavujeme sami. Omlouvám se za ty otázky, ale tomuto opravdu moc nerozumím a potřebuji to dovysvětlit. Moc děkuji
a v oddílu 14b - zástupce osoby podávající...?
nahoře vpravo by mělo být uvedenou MRN č. 18CZxxxxxxxxxxxxxxxxx
máte ještě od celnice sestavu o propuštěných JSD? nebo jen razítko na vývozním JSD?
když zadáte č. MRN do níže uvedeného odkazu, je datum o vývozu mimo do EU shodné s datem v razítku?
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/ecs/ecs_home.jsp?Lang=cs&MRN=17CZ58000028LC9E48&Expand=true
V oddílu není vypsaný nikdo, je prázdné.zádnou soustavu o propuštěných JSD bohužel nemám, mám jenom razitko na nem. Podle odkazu je:CR-datum shodné jako na razítku (príkl. 23.3.),ale potom je taky jeste Polsko(6.4.)-Nepovoleno vystoupit/Vyvezeno
požádala bych celnici o zaslání sestavu a propuštěných JSD z tzv. e-vývozu, protože to vypadá, že razítko na JSD je datum vývozu z ČR a datum vývozu mimo EU je 6.4.
podle toho by vývoz měl být uveden v ř. 22 až v 4/18
zaráží mě ale, že fakturu vystavujete v únoru a vývoz se začíná uskutečňovat až koncem března
v posledním případě jsem uvedla jiný příklad, jinou fakturu než na začátku, měla jsem ji zrovna po ruce, v tomto případě byla faktura vystavena v březnu. :)
a celnici stačí požádat emailem / telefonicky nebo je potřeba nějaký speciální formulář?
jinak vám moc děkuji za odpovědi a čas!!
Na vyžádání mi celnice ke každému VDD vytiskne z jejich sestav, všechny vývozy, u kterých je stav ukončeno.
ke každému MRN samostatně pošle doklad kde je uveden celní úřad, deklarant, země určení, statistická hodnota, fakturovaná cena , hmotnost hrubá a čistá, zbožový kod , číslo vývozní faktury , datum propuštění a datum výstupu z EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.